Українців тестуватимуть на коронавірус неперевіреними російськими тест-системами

26 февраля 2020 г., 20:02:00   1211   0

Українців тестуватимуть на коронавірус неперевіреними російськими тест-системами

Рада національної безпеки і оборони просуває рішення закупати й використовувати неперевірені тест-системи з російськими реагентами для виявлення китайсього коронавірусу COVID-2019 у компанії, справжніми кінцевими бенефіціарами якої є громадяни РФ.

Як передає ІНФОРМАТОР, підтверджуючі документи на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook опублікувала народний депутат фракції “Голос” Олександра Устінова.

Устінова відзначає, що у Протокольному рішенні РНБО від 11 лютого 2020 року визначено ТОВ “ДІАГЕН”, директором якого є громадянка Олена Яриш, постачальником тест-систем для України. От тільки в документі Ради нацбезпеки допущено помилки і в назві компанії і в прізвищі її директора – замість ТОВ “ДІАГЕН” було вказано ТОВ “ДІОГЕН”, керівником фірми стала не Олена Яриш, а Олена Ярош.

На думку депутата від “Голосу”, подібні помилки у документації були допущені спеціально для того, щоб неможливо було відшукати походження “українських” тест-систем, які збираються закупити за державний кошт.

Одним з засновників компанії ТОВ “ДІАГЕН” є інша фірма – ТОВ “РЕДВУД ЛТД”, а її кінцевим бенефіціаром Тетяна Звездогляд. Зареєстрована остання компанія у квартирі самої власниці.

До 2013 року Звездогляд була керівником російської мережі “Евросеть” в Україні. За інформацією Олександри Устінової, очільниця ТОВ “РЕДВУД ЛТД” є лише номінальним керівником компанії, справжні є її бенефіціари є громадянами РФ і намагаються вийти на вітчизняне замовлення з російськими тест-системами, які не пройшли жодних випробувань.

Саме з цією метою вони і прибули в Україну цього тижня, переконана парламентар. “Але найгірше навіть не те, а що ці тест-системи взагалі не тестувалися на інфікованих пацієнтах, адже їх поки не виявлено (у РФ – ред.), а закордонні партнери зразки для тестування поки не надали”, – пише депутат від “Голосу”. Вона також опублікувала вартість реагентів для виявлення коронавірусу – загалом для проведення 50 досліджень необхідно закупити основний набір реагентів вартістю майже 6 тисяч гривень та ще два додаткових на загальну суму близько 2 тисяч 800 гривень. Два додаткові реагентимають назву “РИБО-преп” та “Реверта-L” і виробляють їх в Російській федераці фірма AmpliSens.

Судячи з дописів у Facebook керівника ТОВ “ДІАГЕН”, саме ці тест-системи з російськими реагентами вже використали для перевірки українських громадян, які прибули з китайського міста Ухань. За словами в Устінової, в лікарні і регіони вже відправили лист від компанії, в якому йдеться про готовність продавати тест-системи, а в.о. голови Центру громадського здоров’я Ігор Кузін чомусь назвав вітчизняними розробками. Депутат від “Голосу” переконана: за такою небезпечною закупкою під видом вітчизняних російських тест-систем стоїть заступник Секретаря РНБО та соратник екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова Олексій Соловйов: оскільки саме він відповідає за протидію можливому приникненню коронавірусу в Україну.

“Отже, нам з вами зараз під видом українського виробника намагаються втюхати нікому невідомі не протестовані системи російського походження, від компанії, яка ніколи таким не займалася і має російський слід. Втюхує нам це все – призначений новий заступник секретаря РНБО – Олексій Соловйов, якому колись Азаров особисто грамоти давав!“, – написала Устінова.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте