МОЗ спростувало фейки про перші випадки зараження коронавірусом в Україні

27 февраля 2020 г., 23:54:00   801   0

МОЗ спростувало фейки про перші випадки зараження коронавірусом в Україні

В Україні 27 лютого у ЗМІ та Telegram-каналах розповсюдили інформацію про нібито перші в Україні випадки інфікування коронавірусом Covid-19. Міністерство охорони здоров’я це спростовує.

Про це повідомила міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Вона наголосила, що станом на 18:00 27 лютого в Україні не було зафіксовано жодного випадку зараження китайським коронавірусом. «Ми отримали від ВООЗ тест-системи, яких вистачить на понад 900 зразків. В разі необхідності отримаємо ще більше. Інформаційна гігієна — не менш важлива, ніж гігієна санітарна», — зазначила Скалецька.

Зокрема про нібито випадки зараження повідомив Telegram-канал, який замаскувався під державне видання «Укрінформ», але справжнє інформаційне агентство вже повідомило, що це фейковий канал. Зазначимо, щонайменше одне з інтернет-видань написало новину про перші випадки інфікування коронавірусом з посиланням на Telegram-канал міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка, який переховується від українського слідства за низкою обвинувачень, зокрема в участі у злочинній організації Януковича.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте