Тимчасова очільниця ДБР Венедіктова подала в суд на «Українську правду» та ЦПК

07 марта 2020 г., 23:59:00   1601   0

Тимчасова очільниця ДБР Венедіктова подала в суд на «Українську правду» та ЦПК

Тимчасова виконувачка обов’язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедиктова подала позов до суду проти Центру протидії корупції та «Української правди» за статтю, в якій йдеться про вплив її чоловіка на кадрову політику ДБР.

Про це вона написала на сторінці у Facebook, прикріпивши документ з позовом до Печерського районного суду Києва, пише “Громадське”.

Йдеться про статтю під назвою «Спрут Авакова: Як «тимчасовий міністр» нарощує свій вплив у силовому блоці», опубліковану на УП 28 січня 2020 року. Там, зокрема, йшлося про призначення Венедіктової у ДБР, а також про те, що її чоловік Денис Колесник — співробітник департаменту кіберполіції Нацполіції. «За словами співрозмовників «Української правди», Колесник має неабиякий вплив на роботу ДБР: Венедіктова бере свого чоловіка на важливі зустрічі, з’являвся він і у будівлі Державного бюро розслідувань.

Співробітник ДБР розповідає УП, що Колесник навіть впливає на кадрову політику відомства», — йдеться в статті. У позові в. о. директора ДБР заявила, що стаття на УП містить факти, які не відповідають дійсності. Зокрема, вона наполягає, що її чоловік Денис Колесник не впливає на кадрову політику Держбюро, а Руслан Бірюков не був призначений її радником завдяки Колеснику. Венедіктова вимагає компенсацію у 150 тисяч гривень у відповідачів: «Української правди», журналістки Олени Притули та громадської організації «Центр протидії корупції».

«Окреслюю соціальну мету: показати (і робити це системно), що брехати має стати економічно невигідним. І зупинити спотворення самої ідеї контролю громадянського суспільства за владою. Честь і гідність — це базові принципи», — написала вона. Згодом голова ЦПК Віталій Шабунін прокоментував цю інформацію: «Позов, сподіваюся, вона (Ірина Венедиктова — ред.) написала краще від підозри Порошенко». Ймовірно, йдеться про проєкт підозри, яке ДБР підготувало щодо п’ятого президента Петра Порошенка. Нагадаємо, 27 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Держбюро розслідувань. До призначення нового директора його обов’язки виконує ексдепутатка від фракції «Слуга Народу», колишня глава комітету Верховної Ради з питань правової політики й правосуддя Ірина Венедіктова.

Таку зміну зробив можливою закон про перезавантаження ДБР, який народні депутати остаточно ухвалили 3 грудня 2019 року. А 24 грудня 2019 року його підписав президент. 28 січня Труба подав позов до Верховного суду про визнання протиправним указу президента України про дострокове припинення його повноважень.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте