Росія знищила політичні права в Криму, – Freedom House

07 марта 2020 г., 23:39:00   1164   0

Росія знищила політичні права в Криму, – Freedom House

Російська влада повністю знищила політичні права, повністю унеможливила опозиційну політичну діяльність та  переслідує будь-які прояви інакодумства на території окупованого Криму. 

Як пише “УП” про це йдеться у щорічному звіті “Свобода у світі 2020” Freedom House у Facebook

За даними звіту, рейтинг свободи у Крим встановлено на рівні “8” зі 100 можливих. Серед усіх оцінених країн та територій окупований півострів опинився на 12 місці з кінця.

Окрім того Крим опинився у трійці країн та територій з найгіршим показником політичних прав. “Цьому, зокрема, посприяли організовані Росією утиски українською та кримськотатарської спільнот задля штучної зміни етнічного складу населення Криму на користь росіян”.

Також звіт містить окремий розділ про непідконтрольний українському уряду Східний Донбас, який отримав рейтинг 5/100 та посів місце в останній десятці країн та територій світу за рівнем прав та свобод. На рейтинг свободи окупованому Донбасі негативно вплинули утиски української мови та ідентичності в цілому.

“У звіті наголошується на повній відсутності верховенства права та недотриманні громадянських свобод, обмеженнях свободи медіа, арештах за дописи у соцмережах та тотальному контролі політичного життя з боку сепаратистів та Росії”. 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте