“Слуги народу” вже обговорюють ліквідацію НАБУ

12 марта 2020 г., 22:25:00   912   0

“Слуги народу” вже обговорюють ліквідацію НАБУ

Нардепи знову намагаються звільнити директора НАБУ Артема Ситника. Два представники від “Слуги народу” зареєстрували черговий законопроєкт. Вони вважають, що Ситник не може перебувати на посаді, тому що має адміністративне правопорушення. Натомість сам він називає це політичним переслідування з боку поліції.

У Раді зареєстрували новий законопроєкт який дозволить звільнити голову Антикорупційного бюро Артема Ситника. Директора НАБУ пропонують звільняти, якщо суд виніс рішення про вчинення ним адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, зазначає 24 канал.

Ініціаторами законопроєкту стали депутати від “Слуги народу” Олександр Качура та Олександр Дубінський. За словами останнього, “за сукупністю фактів, перебуванні в реєстрі корупціонерів, і дискредитації органу, який він очолює, Ситник має йти”.

Саме Дубінському напередодні вдалося зібрати підписи за відставку Ситника. Проте у фракції визнали, що правових механізмів для цього немає.

Відтак, перший законопроєкт, який відкрив би дорогу для звільнення Ситника, зареєстрував депутат “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко. Антикорупційний комітет навіть рекомендував Раді його розглянути. Однак, Ситника звільнити, згідно з ним, неможливо Немає підстав для звільнення Ситника, – голова Антикорупційного комітету .

У Верховній Раді вже навіть заговорили не лише про звільнення Ситника, а про ліквідацію НАБУ взагалі. За словами нардепа від “Слуги народу” Олександра Качура, НАБУ повинно бути департаментом ДБР. Однак ця ідея поки що перебуває на рівні обговорень.

Зараз тимчасово Державне бюро розслідувань очолює ексдепутатка “Слуги народу” Ірина Венедіктова. Тому цей сценарій цілком можуть реалізувати, попри застереження Заходу і загрозу для безвізу з ЄС.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте