ЄС обмежив на 30 днів в`їзд на свою територію через коронавірус

16 марта 2020 г., 17:39:00   1614   0

Урсула фон дер ЛяєнУрсула фон дер Ляєн


У зв'язку з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2 Європейський Союз ввів 30-денне обмеження на в'їзд на територію об'єднання. Під дію обмеження підпадають поїздки до ЄС без поважної причини.


Про це у відеозверненні повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, інформує hromadske.


За її словами, завдання Євросоюзу – з одного боку, захистити людей від поширення вірусу, а з іншого – забезпечити й надалі безперешкодну торгівлю товарами в межах об'єднання.


Читайте також: Як зробити антисептик власноруч: рецепт ВООЗ


Відповідно, одним із заходів ЄС у зв'язку з епідемією SARS-CoV-2 буде виокремлення так званих "зелених магістралей", якими рухатимуться окремі види транспорту – зокрема карети швидкої допомоги, перевізники харчів та інших товарів першої необхідності, а також рятувальники.


Однак, за словами фон дер Ляєн, стримати поширення вірусу вдасться набагато дієвіше, якщо також обмежити подорожі. Відповідно, ЄС радить державам-членам ввести тимчасове обмеження на в'їзд строком на 30 днів, яке "може бути продовжене в разі потреби".


Читайте також: Це надовго. 10 важливих кроків в умовах пандемії коронавірусу


При цьому, як пояснила президентка Єврокомісії, під заборону не потраплять люди, що постійно проживають у ЄС, громадяни країн-членів ЄС, що нині перебувають за кордоном, члени їхніх родин і дипломати.



Слід зазначити, що йдеться лише про проєкт рішення: його виконання покладено на держави-члени, а не на євроінституції, як це випливає зі слів Урсули фон дер Ляєн.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте