«Ми перебуваємо в стані війни»: Франція посилює карантин у зв’язку з коронавірусом

16 марта 2020 г., 23:29:00   970   0

«Ми перебуваємо в стані війни»: Франція посилює карантин у зв’язку з коронавірусом

Франція запроваджує суворі обмежувальні заходи у зв’язку зі спалахом коронавірусу SARS-CoV-2 на наступні 15 днів. Так, від завтра забороняється вихід із дому без поважної причини, в разі порушення загрожує покарання. Також, відповідно до пропозицій ЄС, Франція з 17 березня закриває кордони для в’їзду іноземців та нерезидентів.

Про це пише hromadske з посиланням на телевізійне звернення президента Франції Еммануеля Макрона.

Французький лідер також засудив поведінку людей, які продовжили, попри поширення коронавірусу, відвідувати бари та ресторани. За його словами, так вони ставлять під загрозу життя і здоров’я інших людей, передовсім своїх близьких. «Я закликаю вас залишатися вдома і турбуватися про своїх близьких», — додав президент Франції.

Крім того, Макрон підтвердив, що в’їзд у країну для іноземців та нерезидентів закривається з вівторка, 17 березня. Раніше відповідну пропозицію висунула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Також у Франції перенесуть другий тур місцевих виборів і впровадження пенсійної реформи, яка з грудня 2019-го викликала хвилю протестів у суспільстві. «Ще ніколи за часи Франції уряду не доводилося вдаватися до таких жорстких і нагальних рішень», — заявив Макрон.

Під час своєї промови президент Франції кілька разів повторив, що «ми перебуваємо у стані війни», а загроза COVID-19 перетворилася на реальність. У Франції заборонили зібрання понад 100 людей і ввели карантин у навчальних закладах. При цьому перший тур місцевих виборів у неділю, 15 березня, відбувся. У Франції, за останніми даними, понад 5000 інфікувалися і 127 померли через коронавірус SARS-CoV-2.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте