Шість років без Білого: сьогодні роковини смерті Олександра Музичка

24 марта 2020 г., 20:19:00   1659   0

Шість років без Білого: сьогодні роковини смерті Олександра Музичка

Сьогодні, 24 березня, у Рівному згадують про активіста Сашка Білого (Олександра Музичко), якого вбили рівно п`ять років тому.

Олександр Музичко, відомий також як Сашко Білий — український націоналіст, військовик, учасник організацій СНУМ, УНА, УНСО. Координатор Правого сектору у Західній Україні.

27 березня 2014 року Рівненська міська рада оголосила загибель Олександра Музичка політичним вбивством і закликала міністра внутрішніх справ Арсена Авакова подати у відставку. 

Сашка Білого вбили під час спецоперації із затримання в ніч проти 26 березня.

У той час міліція наполягала на  версії, що Білий застрелився сам. Водночас “Правий сектор” вимагав  негайної відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та арешту всіх причетних до вбивства Музичка співробітників спецпідрозділу “Сокіл”.

На тілі загиблого нарахували шість вогнепальних ран. За цим фактом нібито також відкрито кримінальне провадження.

Вбивство “Правий сектор” назвав замовним і назвав замовника – міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Мовляв, Олександру Музичку не вручали жодних повісток ані в прокуратуру, ані в міліцію, ані в суд, його просто вбили.

Тоді,  Арсен Аваков опублікував на своїй сторінці у Facebook хронологію затримання координатора “Правого сектору” в Рівному Олександра Музичка, внаслідок якого той загинув.

“Враховуючи великий суспільний резонанс спецоперації МВС із затримання Олександра Музичка, його загибелі внаслідок перестрілки з міліцією, прийнято рішення опублікувати максимально докладну хронологію подій тієї ночі”, – зазначив він.

Аваков також повідомив, що “прийнято рішення зробити максимально прозорими результати службового розслідування з перевірки правомірності застосування зброї співробітниками міліції”.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте