«Конвертація імені Верланова»: Схему відмивання грошей під керівництвом Голови ДПС України викрито

11 апреля 2020 г., 21:35:00   1652   0

«Конвертація імені Верланова»: Схему відмивання грошей під керівництвом Голови ДПС України викрито

Кілька місяців тому журналісти нашого видання натрапили на слід величезного конвертаційного центру. В ході збору інформації було встановлено, що відмивання коштів ведеться під прямим керівництвом Голови Державної податкової служби Верланова Сергія Олексійовича.

Більше того, виявилось що за його кураторства функціонує далеко не один конвертцентр, а ціла глобальна всеукраїнська сітка, де задіяні як і його підлеглі, так і чиновники топ-рівня.

За нашими підрахунками було встановлено, що Голова ДПС лише за жовтень, листопад і грудень 2019 року за допомогою ряду осіб серед яких помічних Міністра фінансів Олександр Кондро та заступник директора Департаменту ДПС Дмитро Мішалов незаконно у формі ПДВ вивели більше як 15,5 млн. грн. До цих операцій вони в середньому залучали 500 так званих підприємств контрагентів. Так, згідно отриманих нами даних ми встановили, що за жовтень це злочинне угрупування отримало ПДВ у розмірі майже 5,1 млн.грн, а задіяно було 490-510 прокаточних підприємств; в листопаді ці цифри становили майже 4,9млн.грн і відповідно залучено більше як 550 фірм; та у грудні цифри значно зросли: 5,6млн і 500-515фірм, напевно «дядько» Верланов вирішив на Миколая потішити себе додатковим подарунком…

На цю масштабну схему відмивання коштів імені «Верланова» - ним персонально були поставлені смотрящі, якими є: вищезгадані  помічник Міністра фінансів Олександр Кондро,  заступник директора Департаменту ДПС Дмитро Мішалов, а також близький друг і партнер по незаконному збагаченню Юрій Криган, його помічник і як виявилось права рука у всіх справах.

Також нами встановлено, що координацією робочих груп по областях були також залучені «свої люди». За Схід та Південь, а це: Донецька, Луганська, Харківська, Миколаївська і Запорізька області відповідає Керівник головного управління ДПС в Донецькій області Ірина Долозіна. За Київську область відповідає В.о. начальника Головного управління ДПС у Київській області Орест Вітик; за місто Київ – В.о. начальника Головного управління ДПС у м. Києві - Нонна Багмет; Львівська область – Ккрівник ДПС Львівщини Василь Крисяк; Одеська область – Заступник керівника ДПС Одещини Єгор Федонюк.

Також всі факти свідчать, що у цій всій афері замішана і сама Міністр Фінансів Макарова Оксана Сергіївна, та це думаємо вже точно встановлять правоохоронні органи. Крім того, вся інформація привела нас до так званого бізнесмена-рішали Василя Костюка, саме через нього і його досвід у веденні фіктивного документообігу всі плани по незаконному збагаченню Верланова і компанії стають реальними. Ось така цікава і далеко не фахова діяльність української Державної Податкової Служби, своєрідне кримінальне «королівство» на теренах сучасної України.

Наразі всі зібрані нами факти готуються до передачі в НАБУ та СБУ. І ми щиро надіємось, що всі викриті нами особи будуть не просто звільнені, а й за свої злочини понесуть покарання згідно чинного Законодавства. До речі, надворі вже весна –може час посадок вже нарешті прийшов…

Ми в свою чергу цю справу триматимемо на особистому контролі і обов’язково продовжуватимемо висвітлювати  її і в подальшому, надіємось вже у форматі відкритого кримінального провадження. 

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте