Влада Білорусі заявила, що АЕС в Островці запустять у липні

12 апреля 2020 г., 23:40:00   851   0

Влада Білорусі заявила, що АЕС в Островці запустять у липні

Влада Білорусі заявляє про намір запустити перший енергоблок нової АЕС в Островці Гродненської області в липні цього року, а початок виробництва енергії там очікують у вересні-жовтні.

Про це заявив міністр енергетики Білорусі Віктор Каранкевич в ефірі державного телеканалу ОНТ, – передає Радіо Свобода. Він додав, що графік може бути додатково скоригований. АЕС споруджують поблизу кордону Білорусі з Литвою.

Вона розташована всього за 40 кілометрів від столиці Литви, Вільнюса. Влада Литви висловлювала занепокоєння щодо безпеки ядерного об’єкта і раніше оголошувала про плани закупити таблетки йоду напередодні пуску АЕС. Також у Литві розроблені маршрути евакуації населення в разі аварійних ситуацій на Білоруській АЕС і випробовують сирени попередження про надзвичайну ситуацію.

У самій Литві єдину атомну електростанцію закрили 10 років тому. Плани з будівництва АЕС президент Білорусі Олександр Лукашенко озвучив у 2008 році, коли Мінськ отримав на цей проєкт позику в 10 мільярдів доларів від Москви. Генеральним підрядником будівництва Білоруської АЕС є російська корпорація «Атомстройекспорт».


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте