США не приєднуються до глобальної ініціативи ВООЗ для створення вакцини від коронавірусу

25 апреля 2020 г., 23:10:00   972   0

США не приєднуються до глобальної ініціативи ВООЗ для створення вакцини від коронавірусу

Сполучені Штати не приєднуються до глобальної ініціативи ВООЗ, створеної для пришвидшення розробки, виробництва та розповсюдження ліків і вакцини проти COVID-19.

Про це повідомив речник місії США при ВООЗ, пише “Голос Америки”.

“Не буде офіційної участі США, – сказав він у відповідь на запит агенції Рейтер. – Ми з нетерпіння чекаємо, щоб дізнатись більше про цю ініціативу на підтримку міжнародної співпраці для розробки вакцини від COVID-19 якомога швидше”. 

У п’ятницю ВООЗ оголосила про запуск глобальної ініціативи, аби пришвидшити створення ліків та вакцини від коронавірусу. У конференції щодо запуску взяли участь, серед інших, президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель. США не брали участі в онлайн-конференції.

“Перед нами – спільна загроза, яку можна побороти лише спільними зусиллями, – заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адганом Ґебреєсус. – Досвід показує, що навіть якщо у нас є засоби, вони не завжди рівномірно доступні для всіх. Ми не можемо дозволити цьому статися”.

У 2009 році під час пандемії грипу H1N1 багаті країни змогли закупити вакцину швидше і в більшій кількості. Тепер у ВООЗ працюють на те, щоб цього разу під час пандемії вакцина була доступна для всіх, хто її потребує.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте