Чумацький Шлях "викидає" із себе зайві зірки: науковці пояснили, як це відбувається

29 апреля 2020 г., 20:36:00   741   0

Чумацький Шлях


Тривалий час вважалося, що зірки майже ніколи не змінюють своїх орбіт: вони являють собою надмасивні об’єкти, зрушити які під силу лише деяким явищам у Всесвіті. Науковці не тільки спростували цю теорію, а й довели, що зірки навіть можуть бути викинуті за межі галактики.


Нові дані були отримані за допомогою комп’ютерного моделювання. Проєкт "Зворотний зв’язок у реалістичних середовищах 2" (FIRE-2) спрямований на з’ясування того, як формувалися зірки в області галактичного гало Чумацького Шляху.


Читайте також: Вчені показали найдетальнішу в історії мапу Місяця


Автори дослідження відзначають, що розбіжності між прийнятими теоріями і показаннями моделювання викликали у них подив. Після вивчення інших джерел вони остаточно переконалися у своїй правоті.


"Високоточні розрахунки показали, що Чумацький Шлях запускає зірки в космічний простір у потоках, викликаних вибухами наднових", – розповів старший автор дослідження Джеймс Баллок.


Читайте також: Астрономам вдалося сфотографувати астероїд, який наближається до Землі – знімок став приводом для жартів


Моделювання за допомогою FIRE-2 дозволило астрономам побачити процеси, що відбуваються у Всесвіті, на власні очі. Під час вибухів наднових викидаються величезна енергія та газ, які й виштовхують окремі зірки в гало Чумацького Шляху.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте