Зеленського закликають забрати Києво-Печерську лавру в УПЦ МП і передати ПЦУ

29 апреля 2020 г., 22:08:00   770   0

Зеленського закликають забрати Києво-Печерську лавру в УПЦ МП і передати ПЦУ

Главу держави Володимира Зеленського закликають розірвати договір оренди Києво-Печерської лаври так званої УПЦ МП та передати її у користування канонічній Православній церкві України.

Про це йдеться в петиції, розміщеній на офіційному сайті президента.

Вона була ініційована громадянином України  Олексієм Кравчуком 15 квітня і вже набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. 

У тексті петиції зазначають, що ПЦУ – автокефальна православна церква на території України, п’ятнадцята в диптиху. Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії.

“Цілком справедливо, щоби духовну святиню використовувала православна конфесія, яка визнана православним світом автокефальною православна церквою на території України. Своєю чергою, Українська православна церква Московського патріархату не є автокефальною православною церквою на території України. Також високі церковні ієрархи УПЦ МП були неодноразово помічені у висловлюваннях та діях направлених проти українського народу. Враховуючи це, використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату повинне бути припинене шляхом розірвання договору оренди та передане Православній церкві України (ПЦУ)”, – йдеться в петиції.

Далі в документі викладена детальна хронологія антиукраїнських і заяв і висловлювань в дусі російської пропаганди вищих представників так званої УПЦ МП.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте