Всередині найвідомішого у світі коралового рифу відкривається підводний музей

29 апреля 2020 г., 23:45:00   1076   0


У межах найбільшої у світі системи коралових рифів під назвою Великий Бар'єрний риф, що розтягнулася вздовж узбережжя штату Квінсленд в Австралії, відкривається підводний музей.


Як повідомляє УНІАН з посиланням на CNBC, неподалік від популярного серед туристів причалу Стренд в Таунсвіллі з'явилася п'ятиметрова статуя "Океанська Сирена", що виринає прямо з води. Її прообразом стала юна представниця корінного народу, яка за задумом ніби дивиться на землю своїх предків.


Примітно, що скульптура змінює колір залежно від температури океану, використовуючи дані, зібрані метеостанцією "Риф Девіса". Ці дані збираються з датчиків, встановлених по всьому Великому Бар'єрному рифу.


Скульптура на сонячних батареях, яка постійно змінює колір, є попередженням про підвищення температури моря на Землі.


Статуя "Океанська Сирена"


Читайте також: У мережі з'явилася онлайн-виставка в будинку Фріди Кало


Ця статуя – всього лише один з чотирьох проєктів, що формують музей підводного мистецтва – Museum of Underwater Art (MOUA).


Ще одна конструкція знаходиться в самому серці Великого Бар'єрного рифу приблизно у двох годинах їзди на човні від Таунсвілла. Так звана "Коралова оранжерея" на рифі Джона Брюера є найбільшою інсталяцією підводного музею.



 

Облаштування локації на місці першого у світі плавучого готелю, що закрився вже через рік через руйнування, було завершено в грудні 2019 року. Вона мала відкритися у квітні 2020 року, але через обмеження, пов'язаних з коронавірусом у Квінсленді, дата відкриття була перенесена.


Коли відкриється музей, туроператори візьмуть з собою дайверів і любителів підводного плавання, щоб досліджувати артпроєкт, розташований на глибині близько 20 метрів.



 

Читайте також: The Rolling Stones випустили перший за 8 років трек: він про спорожніле місто в часи ізоляції


Тут усередині величезної скелетної конструкції, призначеній для розсіювання сильних підводних течій океану, знаходяться 20 статуй студентів, що працюють з коралами.


До речі, цей художній витвір ще й функціонує як лабораторія, яка контролює солоність води та рівень кисню, а підводна камера фіксує розвиток коралів.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте