Уся злодійська рать

07 мая 2020 г., 16:02:00   1352   0

Уся злодійська рать

6 травня професійне свято відзначають ветерани спеціального підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю України.

Легендарний УБОЗ був створений в системі Міністерства внутрішніх справ на початку 90-х років. До його основних завдань входило виявлення та припинення діяльності стійких суспільно небезпечних організованих груп і злочинних організацій. У лютому 2015 року підрозділ був ліквідований, але річницю його створення правоохоронці продовжують відзначати.

На честь свята Dетектив-Info склав поточну карту місцезнаходження провідних "клієнтів" УБОЗівців - так званих "злодіїв в законі", спеціальний закон щодо яких українські законодавці не можуть ухвалити протягом дуже тривалого часу.

Пристали на берег турецький

Розпочнемо з трійці "королів злочинного світу", які мають важелі впливу на процеси в Україні, що раніше "пришвартувалися" на берегах Босфору. Зокрема, в Стамбулі мешкає корифей "кримінального цеху" Антимоз Кухілава ("Антимос"), остання публічна поява якого в Україні датована груднем 2016 року.

Інформацію про "офіційний" візит достойника (якого в 2009 році видворили за межі нашої держави) до Південної Пальміри тоді розповсюдив очільник Одеського главку поліції - Дмитро Головін. Він же повідомив: "Антимос" прилетів, використовуючи паспорт з тризубом, судова суперечка з приводу законності підстав отримання якого триває вже понад десять років.

Не вдаючися в деталі зазначеної історії лише зазначимо, що в квітні 2013 року Вищий адміністративний суд скасував рішення про вилучення українських паспортів "злодія в законі", внаслідок чого Антимоз Хухутович домігся повернення йому документів. Наразі питання законності підстав набуття українського громадянства королем злочинного світу розглядається в межах вже не адміністративної, а кримінальної справи. Мова йде про обвинувачення проти заслуженого тренера України з вільної боротьби Василя Златова, якому закидають підробку документів (ч.1 та ч.4 ст.358 КК України) на користь "Антимоса", завдяки чому Кухілава в 90-х роках незаконно отримав вітчизняний паспорт.

Реєстрація відповідного кримінального провадження була здійснена невдовзі після "камбеку" "злодія в законі" до Одеси - на початку січня 2017 року. Надалі "справу Златова" намагалися закрити через закінчення строків давності, втім відповідне клопотання було відхилено, третій рік скандальна історія слухається в Саратському райсуді Одещини (наступне засідання призначене на 11:00 21 травня 2020 року).

Окрім "Антимоса" на території Турції знаходиться ще парочка українських "злодіїв в законі". Це Сергій Лисенко ("Льора Сумський"), броньований "Mercedes" якого 30 квітня 2020 року в центрі Києва "віджали" в автодилера Юрія Савчука волелюбні сини чеченського народу. А також Андрій Недзельський ("Нєдєля"), який облюбував "берег турецький" з надією на організацію тут масштабної "сходки" з приводу вирішення питання щодо його конфлікту з іншими королями злочинного світу, який вибухнув в жовтні минулого року (з вичерпною інформацією про цей скандал можна ознайомитися в матеріалі Dетектив-Info "Молдаванка на весіллі у Бакінського").

Що ж стосується впливового азербайджанського "злодія в законі" Надіра Саліфова ("Лоту Гулі"), який має сталий інтерес до України та раніше також мешкав в Туреччині, то згідно відомостям окремих ЗМІ цей король злочинного світу вже понад два роки, як перебрався до Об’єднаних Арабських Еміратів. У грудні 2019 року Служба безпеки повідомила про затримання одного з емісарів "Лоту Гулі", яким виявився уродженець Сабирабада Рустам Ісгандаров. Цьому достойнику, що раніше притягався до відповідальності в Україні за побиття людини та крадіжку наразі закидають незаконний обіг зброї (ч.1 ст.263 КК України). Зараз посланець Саліфова утримується в Сєвєродонецькому ІТТ Луганщини, слухання його справи по суті триває.

Злодії на зонах, в екзилі та лікарняному

За інформацією джерел Dетектив-Info, двоє українських злодіїв в законі наразі мають серйозні проблеми зі здоров’ям.

По-перше, це Володимир Дрібний ("Полтава"), який зліг в одну з медичних установ Одеси, де проходить курс лікування від онкологічного захворювання.

По-друге, вади організму наразі намається вирішити Валерій Шеремет ("Шарік"), який лікує печінку на території Чехії. Цю ж країну після історії з видворенням з території України обрав у якості місця для облаштування резиденції інший "злодій в законі" Серго Глонті ("Гуга"), що також має суттєвий інтерес до подій в нашій державі. Як відомо, він активно намагається повернутися в Україну, залучивши до цієї боротьби зі Службою безпеки та можновладцями власну дружину.

Що ж стосується заґратованих на території України "королів злочинного світу", то їх доля розкидала наступним чином.

Так, Гіоргі Кіладзе ("Гега Озургетський"), з любовною історією та кримінальними звитягами якого детально можна ознайомитися в матеріалі Dетектив-Info "Амурова стріла", після винесення йому наприкінці березня 2020 року обвинувального вироку був етапований до ДУ "Новгород-Сіверська установа виконання покарань №31" Чернігівської області. В цьому ж регіоні, але у так званій "червоній зоні" села Макошине (ДУ "Менська виправна колонія" №91) з 30 квітня 2020 року утримується уродженець Грузії Коба Шемазашвілі ("Коба Руставський"), арешт якого спричинив пожвавлення давнього конфлікту поміж "руставським" та "сухумським" кланом (детально з нюансами суперечки можна ознайомитися в матеріалі Dетектив-Info "Стидоба через Кобу"). Адвокати Шемазашвілі, тим часом, продовжують боротьбу за його звільнення: на 11:10 7 травня 2020 року в Київському апеляційному суді призначено засідання з приводу розгляду скарги з приводу тимчасового арешту "короля злочинного світу".

Злодії на волі

У столиці України перебувають Георгій Лобжанідзе ("Куцу") та Георгій Хмелідзе ("Хмєло"), в Броварах на послаблення карантину вичікує Василь Русан ("Вася Ушатий"), а Армен Хачатрян ("Армен Хохол") - в місті Знам’янка Кіровоградської області.

Підвищена концентрація "королів злочинного світу" проглядається на теренах Західної України, де в місті Лева та території Львівщини "окопалася" одразу п’ятірка "злодіїв в законі".

Це Паата Чхартішвілі ("Принц"), Реваз Катамадзе ("Магало"/"Резо"), Рамаз Цикорідзе ("Рамаз Багдадський"), Полікарпе Джанелідзе ("Полік") та Віктор Панюшин ("Вітя Пан"), згадки про "продану історію" затримання та фантастичного звільнення якого влітку минулого року "підчистили" з відкритої частини Єдиного реєстру судових рішень.

У свою чергу, на Дніпропетровщині знаходиться трійця представників еліти кримінального світу.
По-перше, мова йдеться про Сергія Олійника ("Умка Дніпровський"), який восени минулого року не тільки проявив свої бійцівські навички під час "махачу" у київському готелі Fairmont з "Нєдєлєю", а й засвітився в компанії інших дніпровських "важковаговиків" на кшталт Ігоря Коломойського, Валерія Кондратьєва та Олександра Петровського на матчі БК "Дніпро".

По-друге, тісний зв’язок із Дніпром продовжує тримати Нодари Асоян ("Нодар Руставський"), який наразі звернувся із заявою про надання йому статусу політичного біженця в Україні. Що ж стосується суто кримінальних звитяг цього достойника на теренах нашої держави, то 17 квітня 2020 року Дніпровський апеляційний суд відкрив провадження у справі про начебто спробу викрадення ним мобільного телефону, за якою"Нодара Руставського" було виправдано судом першої інстанції.

По-третє, саме на Дніпропетровщину скерував свій маршрут після феєричного звільнення з Миколаївського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства (ПТПІ) Лаша Джачвліані ("Лаша Руставський"/"Сван"/"Лаша Очамчирський").

Раніше Dетектив-Info розповідав, що аналогічна доля та вихід на волю з Миколаївського ПТПІ 3 квітня 2020 року спіткала ще одного "короля злочинного світу" Гліба Ашумова ("Гліб Івановський"/"Гліб Кінешемський"). Наразі відомо про звільнення в січні поточного року з пункту для нелегальних мігрантів в селі Мартиновські ще "одного злодія в законі" - Давида Герліані/Чачібая ("Дато Сван"), якого в листопаді 2019 року схопили у Києві та помістили до ПТПІ.

"Королі" в ПТПІ

Найближчим часом з Миколаївського ПТПІ очікується звільнення ще одного "злодія в законі" - Георгія Модебадзе ("Гега Озургетський"), якого в квітні поточного року "міграційники" Луганщини визнали громадянином України.

Втім, навіть цей факт суттєво не вплине на "зменшення популяції" королів злочинного світу в пунктах для нелегалів.

Наразі в українських ПТПІ знаходяться Тенгіз Чарая ("Тенго Гальський"/"Тенго Пітерський"), затриманий зі скандалом Кахабер Орагвелідзе ("Каха Тбіліський"), Рубен Косян ("Рубен Івановський"), Камо Єгіазаров ("Камо Московський") та аналогічне рішення винесене щодо Автанділа Кобешавідзе ("Авто Копала"), який наразі оскаржує в судовому порядку відмову розглянути заяву щодо надання йому в Україні статусу біженця.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте