Українці можуть залишиться без соцвиплат. І ось чому

13 мая 2020 г., 17:36:00   919   0

Українці можуть залишиться без соцвиплат. І ось чому

Із з’явленням коронавірусу, ми отримали ситуацію, коли через вимушене припинення роботи багатьох підприємств, роботи приватних підприємців, надходження від ЄСВ скоротилися, а кількість людей, які підпадають під страхові випадки зросла. Про це Олена Дума відверто розповіла в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA.


Політик пояснює, що Фонд соціального страхування України – організація, яка забезпечує соціальні виплати, гарантовані державою: лікарняні, виплати у зв’язку з пологами та декретними відпустками; придбання різних медичних засобів для людей, які мають встановлену інвалідність; виділення коштів на реабілітацію учасників бойових дій – і по багатьох інших страхових випадках, які передбачені чинним законодавством. На даний момент Фонд опікується 12,5 мільйонами громадян України.


Олена Дума підкреслює, що бюджет Фонду соцстрахування формується з надходження Єдиного соціального внеску: тобто за кожного працюючого громадянина України, який офіційно отримує заробітну плату, за нього роботодавець сплачує 22% внеску до Фонду, відповідно, таким чином формується бюджет, який далі затверджується Правлінням та Урядом. Бюджет 2020 року – 29 млрд 250 млн. грн. Але ці цифри були розраховані на стабільну ситуацію в країні, коли немає пандемії чи карантину.


А тепер, за словами політика, ми отримали ситуацію, коли через вимушене припинення роботи багатьох підприємств, роботи приватних підприємців, надходження від ЄСВ скоротилися. І в той же час зросла кількість людей, які підпадають під страхові випадки і, відповідно, виплати з Фонду.


Олена Дума зауважує, що навіть аналітики порахували, що за останні три місяці ненадходження коштів ЄСВ складає більш ніж 500 млн грн. Звичайно, це відображається на вчасності виплат, як і те, що людина працює неофіційно


Політик акцентує увагу на тому, що кожна свідома людина повинна розуміти, що якщо вона сама йде на те, що вона готова отримувати якусь офіційно мінімальну, визначену законодавством, заробітну плату і погоджується, щоб їй давали в конверті, то вона, в першу чергу, ставить під питання своє майбутнє, страхові виплати і розмір цих виплат, бо вони відраховуються від офіційної заробітної плати, свого пенсійного віку, стажу, розміру пенсій і того, з чим це пов'язане надалі.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте