Землероби в судівських мантіях та прокурорських мундирах

16 мая 2020 г., 17:58:00   1430   0

Землероби в судівських мантіях та прокурорських мундирах

Вступаючи на посаду судді, громадяни, яким держава довірила здійснювати правосуддя,  урочисто присягають Українському народові   чесно і сумлінно здійснювати повноваження судді,  не вчиняти дій, що порочать звання судді або підривають авторитет правосуддя.

Суддя повинен бути прикладом неухильного додержання вимог закону і принципу верховенства права, присяги судді, а також дотримання високих стандартів поведінки як під час здійснення правосуддя, так і в позасудовій діяльності.

Одним із обов’язків кожного судді є подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Саме за такими принципами живе і працює більшість суддів України.

Однак, ці високі стандарти аж ніяк не стосуються Голови Ічнянського районного суду Чернігівської області, яка всупереч вимогам Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Закону України «Про запобігання корупції», Кодексу суддівської етики приховала від декларування майно, вказавши в своїх щорічних деклараціях за 2017 та 2018 роки завідомо недостовірні відомості.

Зокрема, вона як  особа, уповноважена на виконання функцій держави, двічі, у 2018 та у 2019 роках, подала завідомо недостовірні відомості у декларації, передбачені Законом України "Про запобігання корупції". У зазначених щорічних деклараціях відсутні відомості щодо використання земельних ділянок площею понад 160 га. на території Парафіївської селищної ради, які незаконно отримали у липні 2017 року її чоловік (колишній прокурор) та інші підконтрольні їй особи. Не задекларувала вона і прибуток, отриманий від реалізації сільськогосподарської продукції, вирощеної на цих землях.

Оскільки у «землеробів»  в суддівських мантіях та прокурорських мундирах не було ні досвіду, ні засобів, ні умов для обробітку вказаних сільськогосподарських земель, влітку 2017 року наша героїня використавши свій статус судді, а також той факт, що у її провадженні знаходилась справа, позивачем у якій був один із фермерів району, умовила останнього обробити землю, засіяти та виростити сільськогосподарські культури, пообіцявши компенсувати усі його витрати після реалізації майбутнього врожаю.

Однак, восени 2018 року вирощений врожай, знову ж таки на «прохання» голови суду,  зібрало інше підприємство, а ошуканий фермер, який витратив майже мільйон гривень власних коштів, не може добитися правди, бо шахрайку захищає суддівська мантія.

Водночас, голова суду на вкрадені у фермера кошти,  незадекларовані доходи та несплачені податки придбала в 2019 році два новенькі автомобілі «Тойота» вартістю понад 2 мільйони. Один з елітних автомобілів вона придбала для свого сина, а син фермера, який перебував в АТО, залишився ні з чим.

Своїми діями, недоброчесною та свавільною поведінкою Голова Ічнянського районного суду підриває авторитет правосуддя,  довіру громадян у чесність, незалежність, неупередженість та справедливість суду.

Запитання одне: чому не виконуються вимоги Закону та Президента України щодо звільнення та покарання недоброчесних суддів?

За оприлюднення цієї інформації я можу піддатися переслідуванням з боку судді, її поплічників чи покровителів, а тому змушений підписати цей лист псевдонімом.

Іваницький селянин Петро Солопій

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте