Тисячі людей у Німеччині протестували проти карантину

16 мая 2020 г., 23:02:00   1683   0

Тисячі людей у Німеччині протестували проти карантину

У Німеччині знову відбуваються акції протесту проти запроваджених у зв’язку з коронавірусом обмежень. У суботу, 16 травня, на вулиці одразу кількох великих міст країни вийшли тисячі людей.

Про це повідомляє DW.

Найчисельніша акція проти карантинних обмежень відбулася в місті Штутгарт. Тут організатори оголосили спочатку акцію на пів мільйона учасників, однак влада міста вирішила обмежити максимальну кількість учасників п’ятьма тисячами. Але вже до початку акції зібралося значно більше людей, ніж дозволені п’ять тисяч, тож для акції решти доводилося відводити іншу ділянку. 

За дотриманням правопорядку спостерігали 500 співробітників служб правопорядку.

Аналогічна акція відбулася й в столиці Баварії, місті Мюнхен. Тут для участі в заході, що проводиться на Терезієнвізе, – відкритому просторі, на якому традиційно проводять Октоберфест, було допущено тисячу осіб. Організатори акції заявили раніше участь 10 тисяч людей. За даними поліції, поблизу натовпу протестувальників зібралося “кілька сотень цікавих”.

Поліцейські вказують, що нерідко спостерігалася “значно менша” відстань між людьми, ніж мінімально допустима соціальна дистанція. Учасники акції ігнорували правила безпеки та не реагували на заклики поліції, що лунали з гучномовців, повідомили в мюнхенській поліції.

Схожі акції відбулися також у Берліні, Лейпцигу, Франкфурті-на-Майні, Нюрнберзі, Галлє, Бремені та низці інших міст. У столиці Німеччини на вулиці вийшли також багато противників правих рухів.

У Франкфурті-на-Майні противники критиків карантинних обмежень звинувачували останніх у поширенні “нацистської пропаганди”. Загалом на акції противників обмежень через коронавірус, а також їхніх критиків зібралося в цілому в центрі Франкфурту-на-Майні близько 1,5 тисячі осіб.

Зазначається, що акції протесту критиків запроваджених через коронавірус обмежень тривають у Німеччині вже кілька тижнів поспіль.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте