У Греції помер злодій в законі з кутаїського клану "Валера Курша"

30 мая 2020 г., 21:28:00   842   0

У Греції помер злодій в законі з кутаїського клану "Валера Курша

У п’ятницю, 29 травня 2020 року в Греції на 48-му році пішов з життя уродженець грузинського міста Кутаїсі Володимир Джавахадзе, який відомий у статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Валера Курша"/"Валера Кутаїський".

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

За його словами, погіршення стану здоров’я та подальша смерть короля злочинного світу були спричинені зловживанням алкоголем.

Володимир Джавахадзе народився 27 серпня 1972 року, вперше був засуджений до трьої років позбавлення волі у 21-річному віці в Грузії. Двері до елітарного клубу еліти кримінального світу йому привідкрив один з найвпливовіших представників так званого "кутаїського клану" - Давид Себіскверадзе на прізвисько "Дато Кутаїський".

Останній вважається лідером неформальної групи "злодіїв в законі", до якої приписують кількох "хрещеників" Себіскверадзе, серед яких Ставро Байраміді, Олексій Імедадзе, Отарі Девнозашвілі, Мамука Квіжінадзе, Валентин Харевал та Володимир Джавахадзе. Більшість з цих "королів злочинного світу" тривалий час мешкають на території Греції, однак це не заважало їм підтримували тісний зв’язок та періодично навідуватися до України.

Одним з таких "емісарів" руставського клану на території нашої держави ще з 1990-х років виступав саме "Валера Курша".

Як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, у 2002 році в Києві разом із іншим "королем злочинного світу" Антимозом Кухилавою ("Антимос") Джавахадзе брав участь у коронації Полікарпе Джанелідзе на прізвисько "Полік". А надалі спільно із "хрещеником" "наполегливо шукав" в себе українське коріння задля легалізації та отримання паспорту з тризубом.

Як розповідає джерело автора цих рядків, "доля посміхнулася" Джанелідзе та Джавахадзе на Житомирщині, де вони здобули підстави для підтвердження власних зазіхань на вітчизняне громадянство. За результатами подальшої перевірки службові особи, що сприяли кримінальній еліті отримувати українські паспорти, були притягнуті до відповідальності. Що ж стосується "Поліка" і "Курші", то за мотивами цієї історії в 2016 році вони стали фігурантами кримінальної справи за фактом підробки документів, а їхні українські документи було визнано недійсними.

За два роки до цього, у січні 2014 року, "Валера Кутаїський" брав участь у так званій "злодійській сходці" в Києві, де разом з такими достойниками як "Гуга" (Серго Глонті), "Нєдєля" (Андрій Недзельський), "Лаша Сван" (Лаша Джачвліані), "Полік" (Полікарпе Джанелідзе) та сином "Дато Кутаїського" Валерієм Себіскверадзе, що на той час перебував у статусі кримінального авторитета та "стремящегося" обговорював нагальні питання, що бентежать кримінальну еліту. Невдовзі після цього зібрання співробітники УБОЗ затримали Себіскверідзе-молодшого, Джанелідзе та Джавахадзе. На королів злочинного світу тоді було накладено стягнення за нецензурні висловлювання в бік правоохоронців образи в розмірі 190 гривень.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте