У Міннеаполісі, де вбили Джорджа Флойда, поліцейським заборонять застосовувати задушливі прийоми

06 июня 2020 г., 23:53:00   1309   0

У Міннеаполісі, де вбили Джорджа Флойда, поліцейським заборонять застосовувати задушливі прийоми

Влада американського міста Міннеаполіс, штат Міннесота, де загинув афроамериканець Джордж Флойд, вирішили заборонити поліцейським використовувати задушливі прийоми при затриманні.

Про це повідомляє Associated Press.

Відтепер в Міннеаполісі офіцери поліції повинні будуть відмовитися від використання таких прийомів, а також присікати подібні дії з боку колег. 

Нові правила розроблені в рамках угоди між адміністрацією Міннеаполіса і міським департаментом по захисту прав людини. Після схвалення нових правил судом, їх виконання стане обов’язковим.

Водночас, губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом доручив прибрати з програми навчання поліцейських освоєння задушливого захоплення.

«Ми навчаємо задушливих прийомів, які наражають на небезпеку життя людини. Цьому більше немає місця в поліцейській практиці в XXI столітті», — сказав Ньюсом.

46-річний афроамериканець Джордж Флойд помер 25 травня після того, як був затриманий поліцією у Міннеаполісі, головному місті штату Міннесота. Це сталося через заяву продавця супермаркету про використання Флойдом фальшивих банкнот. Поліцейський, який затримував чоловіка, притис його шию коліном і не відпускав навіть тоді, коли затриманий говорив, що не може дихати.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте