Завершувати розслідування без розшифровки “чорних скриньок” літака МАУ некоректно, – МЗС

08 июня 2020 г., 09:14:00   1388   0

Завершувати розслідування без розшифровки “чорних скриньок” літака МАУ некоректно, – МЗС

Українська сторона не бачить справжнього просування в розслідуванні катастрофи літака МАУ в Ірані, а завершувати цю справу без розшифровки бортових самописців неправильно.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, – передає ZIK.

Як зазначається, наразі іранська сторона стверджує, що причиною збиття літака української авіакомпанії стала саме людська помилка. Однак, в МЗС наполягають на тому, що офіційні повідомлення про причини трагедії повинні базуватися на юридично встановлених фактах. Тобто, повинно бути завершено технічне розслідування, кримінальний процес. 

“Ми повинні вірити, перш усього, підписаними документами, а не тільки гарним словам. І говорити про те, що ці процеси завершені без розшифровки “чорних скриньок”, принаймні, некоректно і неправильно як по встановленню справедливості, так і щодо емоцій родичів загиблих”, – зазначив Єнін.

Водночас заступник глави МЗС наголосив, що наразі прослідковуються певні позитивні медійні сигнали з боку Ірану, однак реального просування в розслідуванні поки немає.

“Ми дуже розраховуємо, що іранська сторона якомога швидше перейде від гарних слів до гарних вчинків”, – наголосив Євген Єнін.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте