"Чорними копачами", в яких силовики "вигрібли" майже тону бурштину на Рівненщині, виявилися брати-перекупники

18 июня 2020 г., 20:30:00   1395   0

"Чорними копачами

ЗМІ встановили  особи рівнян, виявленням та вилученням в яких 858 кг бурштину-сирцю напередодні хвалилися в Національній поліції та Офісі Генерального прокурора.

Згідно їх офіційним повідомленням, 16 червня 2020 року правоохоронці здійснили санкціоновані судом обшука за місцем ймовірного зберігання дорогоцінного каменю на Рівненщині. Та "розжилися" партією "сонячного каменю" в різних фракціях на загальну суму в 1,2 млн. дол.

"Серед вилученого є камені, що важать понад кілограм та мають історичну цінність. Ціна такого каменю на "чорному" ринку починається від 10 тис. дол.", - зазначили з цього приводу в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

На Різницькій додали, що з цього приводу розглядають дії двох братів - мешканців Рівненщини крізь призму вирогідної організації скупки незаконно видобутого каміння, яке в подальшому контрабандою вивозилося за кордон із використанням підроблених документів походження бурштину. За даним фактом прокуратурою Рівненської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування, збуту, придбання, передачі, пересилання, перевезення, переробки бурштину (ч.2 ст.240-1 КК України).

За інформацією джерел Dетектив-Info, "родинний підряд" правоохоронці "накрили" в різних селах Володимирецького району.

Зокрема, на подвір’ї будинку, де мешкає 36-річний Юрій Ващеня в селі Мульчиці силовики вилучили 12 мішків бурштину-сирцю загальною вагою близько 356 кг. Ще понад півтони (502 кг) обробленого та необробленого "сонячного каменю" різних фракцій було виявлено в селі Стара Рафалівка, де мешкає старший брат-перекупник - 47-річний Анатолій Ващеня.

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте