Львівська облрада закликала Зеленського припинити політичні репресії

18 июня 2020 г., 23:19:00   1595   0

Львівська облрада закликала Зеленського припинити політичні репресії

Львівська обласна рада ухвалила звернення до президента України Володимира Зеленського та голови Верховної Ради Дмитра Разумкова «щодо політичних репресій».

Про це повідомляється на сайті облради. Депутати вважають, що перед Україною знову постав вибір — рухатись у напрямі Європейського Союзу та НАТО чи перетворитись на підконтрольну напівколонію Росії. Також в облраді упевнені, що в Україні посилюються політичні переслідування.

«Доказами є десятки резонансних кримінальних проваджень проти опозиційних політиків та громадських активістів. Правоохоронні органи помітно активізували свої дії в цьому напрямі», — йдеться у зверненні.

Депутати облради перелічили найбільш резонансні справи, які, на їхню думку, політично мотивовані. відкриття близько 20 справ проти Петра Порошенка; порушена справа проти Сергія Стерненка; справа Шеремета, в якій обвинувачують Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугарь; «дивні звинувачення» на адресу бойового генерала Дмитра Марченка; справа проти Тетяни Чорновол; «незрозумілі обшуки» ДБР у будинку екс-міністра ВолодимиЧорновол Тра Омеляна. «Жодної довіри не викликають ні Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова, ні перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков, ні їхні підлеглі.

Їхня діяльність цілковито тотожна заявам та публічним погрозам Андрія Портнова на адресу учасників Революції Гідності, добровольців, волонтерів, активістів-патріотів та опозиційних політичних діячів», — заявили у Львівській облраді. Депутати вважають, що немає сподівань на те, що вказані справи об’єктувно розглянуть в українських судах.

«Закликаємо центральну владу припинити практику політичного переслідування і не поглиблювати суспільно-політичне протистояння в Україні. Це вигідно лише Росії та їхній «п’ятій колоні» в Україні.

В Україні влада, яка займалась репресіями опозиції, замахом на українські національні цінності, завжди програвала й ганебно йшла в історичне небуття. Так буде й цього разу, якщо влада продовжуватиме політику репресій та переслідувань», — наголошується у зверненні.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте