З окупованого Донбасу просять Верховну Раду України врятувати гірників шахт, що закриваються у “ЛНР”

21 июня 2020 г., 18:49:00   1452   0

З окупованого Донбасу просять Верховну Раду України врятувати гірників шахт, що закриваються у “ЛНР”

Главу Верховної Ради України Дмитра Разумкова просять втрутитися в ситуацію із закриттям на окупованій частині Луганської області нерентабельних шахт. Відповідне звернення до спікера парламенту і уповноваженого з прав людини Людмили Денісової було відправлено від імені якогось “Комітету визволення Донбасу”

“Комітет” називає себе опозиційною силою, проте окуповану частину області однозначно називає “Луганською народною республікою”. У зверненні до Ю.Разумкова і Л.Денісової міститься прохання “втрутитися в ситуацію, що склалася в “Луганській Народній Республіці” (в оригіналі без лапок. – “ОстроВ”) у зв’язку з ігноруванням і порушенням прав трудящих шахт “Никонор-Нова”, “Комсомольська”, “Партизанська”, “Молодогвардійська”.

Ці шахти, часто є містоутворюючими підприємствами, закриваються як не рентабельні, а гірники звільняються. Тут існує так само кількамісячна затримка у виплаті заробітної плати. Шахтарі, з метою отримати ними зароблені гроші, вдаються до страйків. Каральні окупаційні органи, зі свого боку, заарештовують активістів. З окупованої території скаржаться, що “керівництво” ЛНР “залишається пасивним в ситуації, що склалася, і не вживає заходів до вирішення проблеми.

Шахтарі та їхні сім’ї продовжують залишатися без засобів до існування, навіть більше: репресії і терор проти незгодних тільки посилюються”. “У низці міст відсутній мобільний зв’язок, блокуються соціальні мережі.”МДБ ДНР” продовжує затримувати шахтарів шахти “Комсомольська” для допитів (там відбувся останій страйк. – “ОстроВ”), про долю п’ятьох з них поки нічого не відомо. У цій ситуації, йдеться в зверненні “Комітету”, “у шахтарів залишається надія тільки на тиск з боку міжнародної спільноти на владу “ЛНР” (ніким у світі не визнану. – “ОстроВ”).

“Просимо Вас порушити питання щодо засудження дій влади  “ЛНР” на рівні міжнародних організацій з метою припинення репресій і актів залякування гірників і членів їхніх сімей, які стали стандартною практикою для правоохоронних органів”, – волає до української влади “опозиційна сила”. Про “Комітет визволення Донбасу” нічого достовірно не відомо.

Однак “МДБ ЛНР” визнало існування низки “опозиційних” структур, що підтримують шахтарські страйки. Окупанти назвали їх екстремістськими і пов’язаними з “іноземними спецслужбами”.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
20 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте