Огляд блогосфери від UAINFO. 3 липня 2020

03 июля 2020 г., 21:00:00   1497   0


Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 липня


Верховная Рада отправила в отставку главу Нацбанка Якова Смолия



Верховная Рада Украины поддержала проект постановления об отставке главы Национального банка Якова Смолия. За проект постановления № 3772 проголосовали 286 парламентариев. Инициатором представления на увольнение стал президент Украины Владимир Зеленский.


Заява Смолія про відставку коштувала НБУ 200 мільйонів доларів


Національний банк 2 липня був змушений продати $200 млн на міжбанківському ринку зі своїх міжнародних резервів. Про це повідомило видання Фінанси. За його даними, валютну інтервенцію довелося проводити, щоб уникнути обвалу курсу гривні на тлі ажіотажу, що виник після заяви голови НБУ Якова Смолія про політичний тиск на НБУ.


Портников: Якщо влада почне друкувати гроші, вона може знищити не тільки себе саму, а й державу


Заява голови Національного банку України Якова Смолія про свою відставку і політичний тиск на нього – потужний сигнал не тільки закордонним партнерам України, а й громадянам країни. Це сигнал про те, що час, коли ми могли говорити хоча б про відносну стабільність національної валюти приходить до свого завершення. Що вже незабаром гривня може перетворитися просто на різаний папір, на веселі картинки, а не на гроші. Що одне з останніх досягнень влади 2014-2019 років, ще не знищене після катастрофічних для України президентських і парламентських виборів 2019 року, буде знищено


Елена Зеленская вылечилась от коронавируса



Первая леди Украины Елена Зеленская вылечилась от коронавируса и была выписана из киевской больницы. Об этом в пятницу, 3 июля, сообщила пресс-служба Офиса президента на страницах в социальных сетях.


"Она чувствует себя хорошо и счастлива снова быть с семьей. Преодолев COVID-19, Елена Зеленская все же нуждается в продолжении лечения от вызванной им двусторонней пневмонии и будет проходить его дома", – сказано в сообщении.


Вирішила уявити себе інопланетянином і контактувати з українськими ЗМІ, – Клітіна записала друге відео у купальнику



Колишній заступник міністра інфраструктури Олександра Клітіна, яка раніше опинилася в центрі секс-скандалу та пізніше оголосила про створення своєї політичної партії, зняла нове відео


"Ви знаєте, в цей раз я буду розмовляти російською. Я знаю, що ця історія важлива і для росіян. Знаю, що я вже там теж стала зіркою, тому хочу розповісти трохи про свою історію. Ви знаєте, я вирішила зробити соціальний експеримент: уявити, що я інопланетянин, і спробувати контактувати з нашими українськими ЗМІ", – сказала Клітіна. 


Проросійська медіа-імперія в Україні. Чи не час вчинити як США?



Необіхдні активні дії української влади спільно із Заходом саме у медіа-сфері. Треба обмежити вплив російських медіа в Україні так, як це було свого часу у США у 30-х, коли потрібно було дати інформаційну відсіч нацистській пропаганді, або як це відбувається нині, коли йде захист від пропаганди комуністичного Китаю. Це обмеження на володіння ЗМІ для осіб, котрі мають тісні зв’язки з агресором. Це стандарти звітності, котрі будуть дуже обтяжливим для пропагандистів, котрі годуються безпосередньо з російських фінансів. Це посилення медіа-регуляторів.


Зеленський скасував кримінальну відповідальність за кермування у нетверезому стані


Президент Володимир Зеленський 2 липня підписав закон, яким скасовується кримінальна відповідальність за керування транспортом у нетверезому стані. Між тим, закон про кримінальну відповідальність був ухвалений в 2018 році та мав почати діяти з 1 січня 2020 року, однак його вирішили відкласти до 1 липня.


Більше половини коштів Фонду боротьби з COVID-19 віддадуть на ремонт доріг



Поки ми реагуємо на фонтан дурощів парламентських «Слуг народу», зелений уряд заслухав звіт міністра фінансів про використання коштів Фонду боротьби з COVID-19, який складає 64,7 млрд грн. Попри вражаючу динаміку росту інфікованих, більше половини Фонду – 35 млрд – вирішено направити в Укравтодор. Фішка в тому, що використання коштів фонду не підлягають тендерним процедурам системи Прозоро.


The Washington Post: Трамп пробил новое дно, его преданность Путину бьет через край



Похоже, президент России Владимир Путин платил повстанцам-талибам в Афганистане за убийство американских солдат. Приведя, по крайней мере, к одной смерти, а, возможно, и к большему числу, эти российские вознаграждения предположительно дали желаемый результат. Несмотря на то, что эти усилия Путина вселяют глубокое беспокойство, они не вызывают удивления: они следуют четкой схеме игнорирования международных норм, правил и законов — и вынуждают США что-либо предпринять в этом отношении.


Уряд Франції пішов у відставку



Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп та його уряд подали у відставку в п’ятницю перед очікуваною зміною уряду президентом Еммануелем Макроном. Єлісейський палац заявив, що Філіпп буде займатися урядовими справами доти, доки не буде призначено новий уряд.


В Індії наречений заразив коронавірусом сто гостей на весіллі і помер



Житель індійського міста Паліганж в окрузі Патна на власному весіллі заразив коронавірусом майже всіх гостей, а через два дні після торжества помер від інфекції. Влада це весілля вважає найбільшим осередком інфекції в штаті Біхар


 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте