Президент Угорщини поскаржився Зеленському, що країна тоне в карпатському смітті

07 июля 2020 г., 19:44:00   1042   0

Президент Угорщини поскаржився Зеленському, що країна тоне в карпатському смітті

Президент Угорщини Янош Адер написав листа до президента України Володимира Зеленського, в якому закликав вирішити ситуацію із забрудненням Тиси, оскільки її води несуть купи сміття до Угорщини, з яким угорська влада вже не може впоратися.

Із листом Адера, опублікованим на офіційному сайті угорського президента, ознайомився кореспондент “Європейської правди”.

“Розчаровує, що забруднення Тиси відходами не було зменшено, і що воно несе тривалу загрозу крихкій екосистемі річки”, – заявив Адер у листі Зеленському.

“Наші машини вже не в змозі впоратися з купами сміття, які надходять у нестримній кількості”, – додав Адер, підкресливши, що така ситуація “не гідна європейських стандартів”. Як зазначає угорський президент, основна причина забруднення полягає в тому, що населення скидає свої відходи в заплави річок. Він нагадав Зеленському, що вже привертав увагу до цієї проблеми минулого року. Тиса, одна з найголовніших річок у Східній Європі, протікає через Угорщину і Сербію, де впадає в Дунай. Аналогічний лист щодо забруднення ріки Сомеш Адер надіслав президенту Румунії Клаусу Йоганнісу.

Звертаючись до обох президентів, Адер зазначив, що угорський уряд неодноразово звертався за допомогою до обох сусідніх країн, але у відповідь послідувало занадто мало істотних дій і ще менше покращення ситуації.

Угорський президент підкреслив, що після нещодавніх повеней велика кількість пластикових пляшок та інших відходів потрапила до Угорщини, що перешкоджає рибальства, туризму і чинить серйозний вплив на дику природу Звертаючись до обох президентів, Адер попросив їх використати свій вплив, щоб зупинити забруднення рік.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте