Стосовно 13 свідків у справі МН17 вживають посилених заходів безпеки, – Мамедов

07 июля 2020 г., 21:40:00   1611   0

Стосовно 13 свідків у справі МН17 вживають посилених заходів безпеки, – Мамедов

Щодо свідків у справі про збитий літак рейсу МН17 вживають посилених заходів безпеки, зокрема з матеріалів вилучено дати допитів, аби унеможливити ідентифікацію особи.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов.

“Як правило, допит свідків, яким надано захист, не може бути проведений у відкритому судовому засіданні. У таких справах навіть оприлюднення інформації про час та місце допиту свідків може становити ризик для їхньої безпеки.

Наприклад, з матеріалів судової справи вилучені дати відповідних допитів, адже це може сприяти ідентифікації особи”, – пояснив він. Мамедов додав, що завданням є встановити та притягти до відповідальності “як тих, хто здійснював запуск ракети, так і тих, хто віддавав накази”.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний суд Гааги вирішив не розкривати імен 12 свідків у справі про збитий літак рейсу МН17 у небі над Донбасом. При цьому тринадцятий свідок не набув особливого статусу, тож надані ним свідчення не можуть бути використані у суді.

Захист одного з чотирьох обвинувачених – підполковника-спецпризначенця ГРУ РФ Олега Пулатова – оскаржив рішення щодо гарантування 13 особам статусу свідків, яким загрожує небезпека, і їхню анонімність.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте