Україна не вірить, що збиття літака МАУ під Тегераном було «людською помилкою», — МЗС

14 июля 2020 г., 15:29:00   1213   0

Україна не вірить, що збиття літака МАУ під Тегераном було «людською помилкою», — МЗС

Міністерство закордонних справ України не вважає правдивою версію Ірану про те, що збиття українського літака Міжнародних авіаліній України Boeing-737 під Тегераном 8 січня сталося внаслідок «людської помилки».

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу 14 липня. Раніше така версія лунала у доповіді Організації цивільної авіації Ірану. Там зазначали, що катастрофа була викликана неправильним налаштуванням системи протиповітряної оборони, — передає Громадське.

«У нас є багато запитань і ми потребуємо багато авторитетних, неупереджених, максимально об’єктивних відповідей щодо того, що сталося. Станом на сьогодні Україна не може погодитися з тим, що літак було збито внаслідок людської помилки. Ми переконані, що це питання має з’ясовуватися в межах кримінального розслідування із встановленням усіх фактів. Після цього можна буде остаточно стверджувати про ту чи іншу версію збиття українського літака. На сьогодні нав’язування інтерпретацій є помилковим, ми всі маємо зосередитися на встановленні юридичних фактів», — заявив Кулеба під час брифінгу. 

Голова МЗС також додав, що Міністерство закордонних справ України повністю готове до юридичної та дипломатичної боротьби і «зробить все належне, щоби Іран заплатив найвищу ціну за те, що сталося».

20 липня у Франції має стартувати процедура розшифровки бортових самописців з літака МАУ — за словами Кулеби, у ній візьмуть участь фахівці зі США, Канади, Франції, Великої Британії та України. Крім того між 25 та 30 липня до України мають прибути представники іранської сторони для ведення перемовин щодо виплати компенсацій родинам загиблих у катастрофі.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте