США розширили санкції проти “кухаря” Путіна

16 июля 2020 г., 16:29:00   801   0

США розширили санкції проти “кухаря” Путіна

Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадив санкції проти трьох фізичних осіб та п’яти організацій, чия діяльність була пов’язана з підривними зусиллями так званого “кухаря” Путіна Євгена Пригожина в Судані та інших країнах світу.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на Міністерсто фінансів США.

“Сьогодні OFAC вжив ряд заходів у межах санкційних зусиль проти фінансиста Євгенія Пригожина, додавши до списку обмежень суб’єкти, розташовані в Судані, Гонконзі й Таїланді, які створювали йому можливості ухилятися від попередніх санкцій США”, – зазначається в повідомленні. 

Пригожин є куратором Агентства інтернет-досліджень, російської “фабрики тролів”, яка потрапила у санкційні списки OFAC у 2018 році. Пригожин також вважається спонсором приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер”, яку також підтримує міноборони Росії.

“Діяльність ПВК “Вагнер” у різних країнах, у тому числі в Україні, Сирії, Судані та Лівії, створила небезпечне середовище й підбурювала насильство проти невинних цивільних громадян”, – нагадали в Мінфіні США.

Таким чином, до списку санкцій США була внесена фірма Пригожина “М Invest”, яка служить прикриттям для операцій сил ПВК “Вагнер”, а також генеральний директор організації Андріц Мандель і регіональний директор “М Invest” у Судані Михайло Потепкін. Останній перед цим обіймав керівну помаду в Агентстві інтернет-досліджень.

“Хоча активність Пригожина охоплює всю земну кулю, його роль в Судані підкреслює взаємодію російських воєнізованих операцій, підтримку авторитарних режимів та експлуатацію природних ресурсів”, – зауважили в Міністерстві фінансів США.

Крім того, ОFAC запровадив обмеження проти юридичних осіб, які допомагали Пригожину обходити санкції США, введені раніше. Серед них – компанії в Судані, Гонконзі й Тайланді. Ще одна особа, яка потрапила до списку індивідуальних санкцій США – Ігор Лавренков, очолює організацію в Тайланді, пов’язану з російською “М Invest”.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте