У Запоріжжі пройшов мітинг проти “мовного” законопроєкту Бужанського

16 июля 2020 г., 22:58:00   811   0

У Запоріжжі пройшов мітинг проти “мовного” законопроєкту Бужанського

Запоріжці доєднались до хвилі протестних акцій проти запланованого розгляду у ВР “мовного” законопроєкту Максима Бужанського.

“Заважає мова? Геть до Ростова”, “Українська мова – наша незалежність”, “#захистимо мову” – з такими плакатами кілька десятків запоріжців вийшли на майдані Героїв, повідомляє з місця кореспондент Укрінформу.

“На сьогоднішній день неможливо побудувати міцну стіну без цементного розчину, без основи. Те, що на сьогодні може об’єднати українську націю, оцей цемент – це мова. В суспільстві багато проблем, але мова повинна об’єднати народ і люди розуміють, що ми єдина нація”, – сказав ветеран АТО Михайло Пирог.

Учасники акції підготували проєкт звернення до ВР, який запропонували розглянути депутатам Запорізької облради. “Ми занепокоєні тим, що депутати фракції політичних партій “Слуга народу” та “Опозиційна платформа – за життя!” у Верховній Раді є ініціаторами розгляду законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вивчення державної мови в закладах освіти” внесеного депутатом Максимом Бужанським”, – йдеться у зверненні.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте