Після замаху на наркомафіозі Звіцера "новопечерські кілери" тікали на машині, оформленій на брата помічника нардепа 8 скликання

20 июля 2020 г., 21:47:00   1089   0

Після замаху на наркомафіозі Звіцера "новопечерські кілери

Київський апеляційний суд залишив під вартою одного з балканських кілерів, якого підозрюють у вчиненні закінченого замаху на умисне вбивство громадянина Чорногорії, лідера потужного міжнародного наркокартелю "Кавач" Радоє Звіцера, вчиненого 26 травня 2020 року в центрі української столиці за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.15 п.12 ч.2 ст.115 КК України).

Відповідне рішення, оприлюднене 16 липня 2020 року, винесла колегія в складі головуючого судді Володимира Мельника та суддів-учасників колегії - Тетяни Фрич і Ольги Юрдиги.

(Момент замаху на Радоє Звіцера)

Вирогідно, мова йде про 30-річного мешканця чорногорського міста Бар Стефана Джукича, у якого під час затримання було виявлено паспорт на ім’я громадянина Північної Македонії Герги Каце.

(Стефан Джукич з паспортом на ім’я Герги Каце) 

Балканські ЗМІ, з посиланням на власні джерела зазначають - цей достойник є "фальшивим македонцем" та використовував підробні документи. До цього кроку Джукича, який раніше мав прізвище Мандіч, спонукали неприємності з законом: він перебуває в міжнародному розшуку у справі про вбивство на території Італії. У листопаді 2019 року Джукич буцімто стріляв у двох людей неподалік розважального закладу в місті Барі, а згодом - втік з місця злочину.

Зауважимо, що в матеріалах українського слідства про замах на Радоє Звіцера, Джукичу/Мандічу відпочатку була висунена підозра саме як громадянину Північної Македонії. 29 травня 2020 року ухвалою слідчого судді Печерського районного суду Києва балканця було взято під варту без визначення застави. Скасування відповідного рішення та звільнення підозрюваного домагалися в апеляційній інстанції його захисники.

Адвокати вказували на відсутність наведених прокурорами під час обрання запобіжного заходу Джукичу доказів, які свідчили б про неможливість застосування щодо нього більш м’якого "запобіжника". Та запевняли на виключно перерахуванні (а не обґрунтуванні, аналізі чи доведеності) ризиків того, що балканець у разі звільнення буде ухилятися від слідства.

Окрім того, захист Джукича посилався на порушення норм міжнародного та національного законодавства під час його затримання, а також порушення під час вручення підозри Стефану. Мовляв, балканцю не було роз’яснено його права, не вручено письмове повідомлення про підозру у встановленому порядку на рідній мові та не повідомлено про його неприємності посольство Македонії в Україні. Втім, під час апеляційного розгляду частина цих аргументів не знайшла підтвердження в матеріалах справи, тож служителі Феміди залишили ухвалу про арешт Джукича в силі.

Під вартою наразі залишаються й інші вихідці з країн колишньої Югославії, яких було затримано за підозрою у скоєнні замаху на Радоє Звіцера на території ЖК "Новопечерські Липки" в Києві. Мова йде про громадян Сербії Петара Йовановича та Мілана Бранковича, а також чорногорця Еміля Тузовіца.

(Зліва направо: Петар Йованович, Стефан Джукич/Мандіч, Еміль Тузовіц та Мілан Бранкович)

Окрім балканців, як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, в ніч з 26 на 27 травня 2020 року в Одесі було затримано щонайменше одного громадянина України - старшого сержанта полку поліції особливого призначення "Київ" Ростіслава Чернобрового.

(Ростіслав Чернобровий)

Чернобровий раніше входив до складу учасників добровольчого батальйону "Київ-1", який восени 2015 року з кількома іншими підрозділами увійшов до складу полку поліції "Київ". Куратором "добробату" виступав чинний помічник очільника столичного главку Нацполіції Андрія Крищенка, екс-нардеп Євген Дейдей, на сторінці якого в соцмережі наявні спільні фото з Ростіславом.

Вважається, що Чернобрового затримали спільно з групою "новопечерських кілерів" з Балкан, але згодом відпустили без висунення офіційної підозри. Паралельно відпрацьовувалася версія щодо ймовірної причетності до замаху на чорногорського наркомафіозі Звіцера народного депутата 8 скликання, втім суттєвих зрушень у цьому питанні досі немає.

У той же час, в розпорядження Dетектив-Info потрапило фото чорної іномарки "Toyota Sequoia", на якій пересувалися під час затримання балканські кілери. Саме ця автівка щонайменше двічі з’являється на кадрах відеозапису, оприлюдненого Нацполіцією постфактум "пакування" достойників в Одесі.

(Чорна "Toyota Sequoia" на часовому проміжку ролику з’являється о 03:16 та 03:46)

У ролику правоохоронців її номерні знаки "заблюрені", але на знімку, переданому в редакцію він чітко проглядається - КА 5277 АВ. За інформацією джерел Dетектив-Info, власником "Toyota Sequoia" записаний 20-річний уродженець Херсонщини Віктор Грабар, який наразі зареєстрований в столичному гуртожитку Академії Міністерства внутрішніх справ України.

("Toyota Sequoia", на якій пересували балканські кілери, та власник іномарки - Віктор Грабар)

Зв’язок з ОВС раніше мав також рідний брата Віктора Сергійовича - Іван Грабар, що служив поліцейським взводу в полку особливого призначення "Київ". А паралельно - під час каденції Євгена Дейдея у Верховній Раді 8 скликання працював його помічником на громадських засадах.

(Іван Грабар)

У квітні 2016 року Іван Грабар, а також з десяток інших поліцейських з полку особливого призначення "Київ" (кілька з них надалі були ідентифіковані) "засвітилися" поруч з Євгеном Дейдеєм на скандальній акції стосовно ПАТ "Укргазвидобування" в столиці.

Тодішній очільник компанії Олег Прохоренко тоді звинувачував народних депутатів від "Народного фронту" в "корупційному втручанні" у роботу держпідприємства, а парламентар Єгор Соболєв озвучив конкретні прізвища цих обранців - Максим Поляков та Євген Дейдей. Останні, у відповідь, назвали закиди на свою адресу абсолютною нісенітницею.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте