Таран про перемир’я: Ніхто не збирається чекати, доки нас вбиватимуть

23 июля 2020 г., 20:29:00   1023   0

Таран про перемир’я: Ніхто не збирається чекати, доки нас вбиватимуть

Міністр оборони Андрій Таран під час брифінгу наголосив, що перемир’я буде скасоване після перших обстрілів бойовиків.

Про це заявив Таран під час брифінгу біля КПВВ “Станиця Луганська”, передає “УП”.

“Ніхто не збирається чекати, доки нас будуть убивати. Існує стаття 51 уставу ООН, яка дає право захищатися. Але йдеться тепер про реальну можливість зупинити вогонь з обох сторін. Цей документ, який був підписаний учора, якраз дає можливість усім показати свою політичну волю. У нас в Україні така політична воля дійсно є, сподіваємося, що інша сторона також зможе показати наявність політичної волі”, – сказав він. 

Він наголосив: у документі прописано, що таке рішення (припинення вогню – ред.) ухвалює командування ЗСУ чи командування “озброєних формувань ОРДЛО”.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Рєзніков заявив, що “прорив” у тому, що на переговорах повернулись до пріоритету “спочатку безпекові умови, а потім вже політичні та інші”.

У президента Володимира Зеленського запитали, хто відповідатиме з боку російських найманців за порушення перемир’я, оскільки у нас вже призначені відповідальні, якщо у ЗСУ буде зірвана “тиша”. Він розповів, що заплановане перемир’я – це лише перший крок. Другим кроком буде створення заяви, в якій прописуватиметься, хто відповідатиме за таке порушення.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте