Ситуацію з танкером Delfi визнано надзвичайною, тепер її ліквідацією займеться держава, – глава Одеської ОДА Куций

26 июля 2020 г., 22:51:00   948   0

Ситуацію з танкером Delfi визнано надзвичайною, тепер її ліквідацією займеться держава, – глава Одеської ОДА Куций

В Одеській області відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій щодо затонулого танкера Delfi.

Про це інформується на сторінці у Facebook голови Одеської ОДА Максима Куцого.

“Головне – ситуацію визнано надзвичайною, місцевого рівня. Завтра, згідно із законом, це має затвердити експертна комісія ДСНС України.

Після цього процес ліквідації танкера остаточно перейде винятково до держави. У судновласника та підрядної організації, залучених до процесу, було достатньо часу та спроб для успішного підйому судна.

Очевидно, їхній підхід не спрацьовує”, – написав чиновник. Куций повідомив, що Одеська ОДА разом із Міністерством інфраструктури, Адміністрацією морських портів України, Державною екологічною інспекцією та Одеським портом узгодили подальші дії щодо ліквідації надзвичайної ситуації. “Перше. Роботи не зупиняться навіть на період проведення тендера. Друге. Держекоінспекція ініціює перерахунок завданих екології збитків. Третє. Застосуємо скорочену процедуру закупівлі послуг у підрядників, без бюрократичних затримок. Четверте. Уже завтра ми проведемо розширену нараду з участю експертів галузі.

Саме їхні технічні обґрунтування стануть основою для оперативної ліквідації судна”, – пояснив глава ОДА. “Тепер ліквідацією займеться держава, з технічною реалізацією від АМПУ. А судновласник в обов’язковому порядку відшкодує вартість робіт і завдані збитки”, – заявив Куций.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте