Депутата Київради не каратимуть за підроблений диплом, бо сплив термін давності

28 июля 2020 г., 23:52:00   1055   0

Депутата Київради не каратимуть за підроблений диплом, бо сплив термін давності

Депутата Київської міськради та експрацівника однієї з райдержадміністрацій міста Сергія Майзеля звільнили від відповідальності за використання підробленого диплому про вищу освіту, бо терміни для покарання вже спливли.

Як писала “УП”, про це йдеться у рішенні Деснянського райсуду Києва від 20 липня.

Звільнити чоловіка від відповідальності попросив його адвокат. Злочин, який інкримінували Майзелю, має середню ступінь тяжкості і терміни давності в 5 років. Водночас, у справі проти депутата йдеться про події більше ніж 7-річної давнини: 2009 та 2011 року. Прокурор у суді не заперечував проти того, щоб відпустити Майзеля. Чи визнав сам обвинувачений свою провину, у рішенні не зазначено.

Однак у його офіційній біографії наразі немає згадки про диплом, який правоохоронці вважють підробленим. Витрати на проведені слідством експертизи – 5,3 тисячі гривень – залишились за державою.

У матеріалах справи йдеться, що в 2009 році Майзель отримав “завідомо підроблений диплом спеціаліста” та додатку до нього. Документи свідчили, що чоловік у 1996 році нібито закінчив Івано-Франківського державний технічний університет нафти і газу за спеціальністю “Економіка підприємства” та отримав кваліфікацію “економіст”.

Того ж року політик за допомогою підробленого диплому влаштувався помічником депутата. У той час Майзель працював помічником на платній основі у народного обранця від БЮТу Василя Кравчука. Того ж 2009 року чоловік з івано-франківським “дипломом” подався на вступні іспити до Національної академії державного управління при президентові. Туди Майзель вступив на заочну форму навчання за спеціальністю “державне управління”, де у 2012 році отримав кваліфікацію магістра. Втретє він використав свій “диплом” у 2011 році, коли влаштовувався на роботу в Деснянську районну в місті Києві державну адміністрацію.

Там Майзель працював начальником відділу інформаційних технологій та транспорту.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте