Креді Агріколь у червні зафіксував збиток 123 млн грн

28 июля 2020 г., 22:50:00   1605   0

Креді Агріколь у червні зафіксував збиток 123 млн грн

Креді Агріколь Банк за перше півріччя декларує прибуток 396,5 млн грн (за 6 місяців 2019 року - 825 млн грн).

За січень-травень поточного року банк звітував про прибуток 519,3 млн грн.

Таким чином, у червні він зафіксував збиток 122,8 млн грн.

Заявлений Креді Агріколь Банком показник достатності (адекватності) регулятивного капіталу на 01.07.2020 - 20,75% (вимога НБУ - не менше 10%).

Як писав Finbalance, ОТП Банк у червні зафіксував збиток 139 млн грн, Сітібанк - 86,5 млн грн, Правекс Банк - 18 млн грн (за перше півріччя - 82 млн грн).

Нагадаємо, в червні НБУ наголошував, що відповідно до МСФЗ 9, банки мають завчасно реагувати на погіршення макроекономічних прогнозів збільшенням обсягу резервів. Водночас, підкреслював регулятор, перші місяці кризи чітко свідчать, що банки ігнорують зміну макроекономічних умов і не поспішають підвищувати оцінки очікуваних кредитних збитків. Натомість поточна криза в економіці мала б призвести “до зростання оцінок очікуваних збитків, а отже, і резервів за кредитами” (цитата).

“Банки мали відобразити це у фінансовій звітності уже за І квартал 2020 року. На практиці банки майже не змінили оцінки параметрів очікуваних збитків порівняно з початком року. Низка установ навіть дещо їх поліпшила. Це суперечить загальній логіці впливу макроумов на кредитний ризик, яка підтверджується спостереженнями вже у квітні і травні. Тож банки повинні суттєво переглянути свої підходи до визначення параметрів очікуваних збитків", - підкреслював НБУ.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте