Мільйони та конопля. Що відомо про родину та статки екс-замміністра Клітіної

30 июля 2020 г., 20:10:00   1065   0

Мільйони та конопля. Що відомо про родину та статки екс-замміністра Клітіної

Ім’я Олександри Клітіної, яке тривалий час не сходило з перших шпальт ЗМІ у зв’язку з чисельними скандалами, наразі рідко зустрічається в пресі. Після її відео з глибоким декольте і заяви про намір створити власну партію, Клітіна зникла з інформаційного поля.

Востаннє про неї писали ЗМІ, коли вона повідомила, що їй та її родині погрожують. Можливо, колишній заступник міністра інфраструктури, а нині радник голови Державного космічного агентства Олександра Клітіна, наразі займається саме створенням партії, заглибившись в українське законодавство. Принаймні, так вона казала журналістам. “Дивилися, як це взагалі офіційно можна зробити (створити партію, – ред)”, – казала Клітіна в інтерв’ю 3 липня. І додала, що в цьому їй допомагатиме чоловік-юрист.

ІНФОРМАТОР вирішив нагадати про скандали, пов’язані з Клітіною, і з’ясувати, звідки в екс-урядовця гроші на пластичні операції. Вперше Клітіна потрапила піл приціл ЗМІ після того, як нардеп від партії “Слуга народу” Антон Поляков розмістив в своєму телеграм-каналі аудіозапис розмови “слуг народу”, де фігурує ім’я Клітіної. Бесіда велася з главою дніпропетровської поліції Володимиром Огурченком і претендентом на посаду головного поліцейського Кривого Рогу Сергієм Лукашем. Серед іншого, на записах чоловіки обговорювали, що Клітіна начебто потрапила до уряду “через ліжко”.

Ця інформація одразу набула розголосу в ЗМІ. Звичайно, прикро, що у свідомості пересічного українця вкорінився міф, начебто красива жінка може робити кар’єру виключно через ліжко. Ще більш прикро, що тільки одиниці після оприлюднення записів Полякова звернули увагу на те, що Клітіна заміжня та має сина, до того ж вважає свою привабливу зовнішність безперечним “плюсом”. Урядовцю довелося виправдовуватися. Втім, це відбулося згодом і через “пораду” пранкера Джокера, про що йтиметься нижче. На своїй сторінці у Facebook Клітіна оприлюднила фото коханого чоловіка з сином. 

“Я обожнюю свою сім’ю! Схоже, що у нас неадекватна журналістика! Роблять ненормальні висновки з якихось недоведених пліток”, – підписала Клітіна фото. Проте, виправдань виявилося замало, і Міністр інфраструктури Владислав Криклій ініціював звільнення заступниці з питань європейської інтеграції Олександри Клітіної начебто через відсутність порозуміння. Про це Криклій також написав на своїй сторінці у Facebook. Та причиною звільнення Клітіної став не сам скандал з записами Полякова, а той факт, що заступник міністра звинуватила самого міністра у корупції.

Після того, як пікантна інформація про призначення Клітіної “через ліжко” розійшлася у пресі, з урядовцем поспілкувався пранкер Джокер. У переписці з пранкером чиновниця звинуватила свого боса у корумпованості, некомпетентності та призначенні на роботу людей олігархів. При цьому Клітіна запевнила Джокера, що впоралася б з роботою очільника міністерства інфраструктури. Тоді Олександра Клітіна не прокоментувала жоден зі скандалів, фігуранткою яких стала впродовж кількох днів. У соцмережі вона повідомила, що перебуває з робочим візитом у Нідерландах. У найближчу п’ятницю, після повернення з відрядження, пообіцяла провести брифінг і відповісти на всі питання журналістів.

Після брифінгу Клітніну було звільнено. Екс-урядовець підкреслила, що це було зроблено через її публічну політику та активне просування реформ. А 23 червня Клітіна повідомила у соцмережі, що тепер працює радником директора Державного космічного агентства України. Цікаво, що до цього вона називала себе інопланетянкою. Після запису скандального відео у декольте (яке неабияк потішило українців, – ред.), де Клітіна повідомила про намір створити партію, для екс-чиновника настав зоряний час. Вона здійснила тур всіми відомими телеканалами за кілька днів. Зокрема, на одному з ефірів Клітіна зізналася, що її  груди несправжні. Тож головної мети Клітіна досягла – про неї дізналися навіть далекі від політики українці. Пані дійсно вміє підігрівати інтерес до своєї особи, і інструменти в цьому випадку не є суттєвими. Та дивлячись на її напористість, ми ще не один раз почуємо про Клітіну. Та відкинемо чутки та пересуди щодо персони політика. Звернемося до документів, які проллють світло на статки та особисте життя Клітіної. Олександра Клітіна заміжня. Її чоловік – юрист Денис Ситник. Пара виховує сина Георгія. І ці дані є у всіх деклараціях екс-урядовця.



Денис Ситник – керуючий партнер, адвокат фірми “Ситник і партнери”. Член Міжнародної Асоціації Юристів (2017), Асоціації Правників України (2006), Національної Асоціації Адвокатів України (2007). Спеціалізується у сфері антимонопольного та конкурентного права, банківського та фінансового права, ринку капіталів, нерухомості і будівництва, корпоративного права, злиття та поглинання. Він закінчив Единбурзьку бізнес-школу у києві (МВА 2014), Європейський Університет Віадріна, Франкфурт-на-Одері, Німеччина (магістр права, LL.M., 2004), Інститут міжнародних відносин Київського Національного університету ім. Т. Шевченка (бакалавр міжнародних відносин, 2003).

Рейтинги і нагороди: Провідний фахівець у сфері банківського і фінансового права та нерухомості за рекомендацією Ukrainian Law Firms 2014. A Handbook for Foreign Clients IFLR 1000 (2015) “Leading Lawyer” (банківське та фінансове право); LEGAL 500 (2015) (фінансове і банківське право та ринки капіталу, корпоративне право, злиття та поглинання); Best Lawyers in Ukraine 2015 (банківське та фінансове право, корпоративне право / злиття та поглинання, нерухомість) (Best Lawyers); TOП 100 Найкращих юристів України 2012-2013 (банківське та фінансове право, нерухомість та будівництво) (Юридична газета) Вільно володіє українською, англійською, німецькою та російською мовами. Олександра Клітіна з сином Георгієм Безумовно, успішний чоловік міг сприяти кар’єрі Клітіної. Але тоді виходить, що вона потрапила до уряду через ліжко чоловіка. Варто зазначити, що Клітіна активно “штурмувала” Міністерство інфраструктури, п’ять разів подававши декларацію кандидата на посаду заступника міністра. Декларація Клітіної за минулий рік дуже цікава. Наприклад, вона взагалі не має нерухомості. Окрім екс-чиновниці з чоловіком і сином у документі також зазначено батьків Клітіної. Її мати володіє двома квартирами – у столиці та у Кельменці Кельменецького району Чернівецької області, а батько – 23 квартири у Чернівцях. Інша нерухомість записана на чоловіка. Він володіє квартирою у Києві на 108,1 кв.м. і двома земельними ділянками у Гречаній Греблі Згурівського району Київської області. Також Ситник має 50% ще однієї квартири у столиці на 78,8 “квадратів”.

Клітна має авто Mercedes-Benz GLC 300 2016 року випуску (вартістю близько мільйона гривень попри 674-х тисяч, вказаних у декларації, – ред.), її чоловік користується службовим авто ТОВ “Ситник і партнери” Mercedes-benz GLE 350 D за щонайменше мільйон гривень (в залежності від року випуску, в документі його не вказано, – ред.). Чоловік Клітіної має корпоративні права та є бенефіціарним власником п’яти підприємств. Це ТОВ “Ситник і партнери” (100%), ТОВ “Фьорст Ін Хемп” (50%), ТОВ “Південно-український центр селекції та генетики” (70%), ГО “Фонд розвитку конопляної промисловості півдня України” (50%) та ТОВ “Ультра Хемп” (60%) (hamp у перекладі з англійської – конопля, – ред.).

Клітіна має корпоративні права (0,1%) ТОВ “Тайгер Рітейл” (основний вид діяльності – здавання в оренду власного нерухомого майна, – ред.). За минулий рік Клітіна заробила 120 519 грн., скільки заробив її чоловік Денис Ситник в документі не вказано, проте він отримав дивіденди у розмірі 1 757 000 грн. Також у розділі “доходи” вказано пенсію батьків Клітіної. Готівкою Ситник зберігає 100 тисяч доларів США.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте