В Україні температура зростає більше, ніж де-небудь у світі

02 августа 2020 г., 02:24:00   1101   0

В Україні температура зростає більше, ніж де-небудь у світі


Глобальне потепління торкнулося України більше, ніж інші країни. Різниця іноді досягає двох градусів.


Середньорічна температура повітря в Україні зросла більше, ніж загальносвітова. На цей момент збільшення становить 1,4 градуса. Про це повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, інформує УНН.


"Глобальні оцінки говорять про те, що за останні 100 років середня річна температура повітря зросла на 1 градус. Що стосується України, то це зростання становить близько 1,4 градуса, а щодо певних сезонів, то влітку вона досягає майже 2 градусів, а взимку навіть перевищує 2 градуси. Тенденція до зростання температури в Україні навіть більше, ніж загальносвітова", – зазначив Кульбіда.


Читайте також: Последние 30 лет в Европе стали рекордными по количеству наводнений


За його словами, найбільше підвищення температури повітря спостерігається в північних країнах Європи – Скандинавських країнах, трохи менше в середній смузі, і зовсім мало змінюється температура повітря в країнах Середземномор'я.


"Але найбільші зміни відбуваються саме в північних регіонах і середній смузі Європи", – повідомив Кульбіда, відзначивши, що це характерно і для більшої частини України.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте