«Укрспирт» втратив монополію: Першим приватним заводам видали ліцензії на виготовлення спирту

03 августа 2020 г., 22:46:00   1643   0

«Укрспирт» втратив монополію: Першим приватним заводам видали ліцензії на виготовлення спирту

Міністерство фінансів видало перші ліцензії на виготовлення спирту в Україні приватним компаніям. З 1 липня державний «Укрспирт» більше не є монополістом на цьому ринку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив в.о. директора «Укрспирту» Сергій Блескун.

За його словами, поступово кількість клієнтів у компанії, яку він очолює і яку уряд планує передати у приватні руки, буде зменшуватися. «Компанії будуть відмовлятись брати спирт в колишнього монополіста і купуватимуть там, де вигідніші умови. Це очікувано і це відбувається прямо зараз. Так працює відкритий ринок», — написав Блескун.

Водночас він наголошує, що державі не можна затягувати з приватизацією «Укрспирту», оскільки заводи підприємства можуть стати непотрібними. Очільник «Укрспирту» запевняє, що наразі співпрацює з Фондом держмайна та Міністерством економічного розвитку та торгівлі щодо приватизації. Також він зазначив, що державі тепер важливо контролювати об’єм виробництва і продажу спирту приватними заводами.

«Раніше ми зводили всі обсяги реалізації, бачили, хто скільки реалізовує спирту як по нашим, так і по іншим заводам, по покупцях, але зараз такої можливості у нас нема. Ми не монополісти, ми тепер одні з…», — пише Блескун.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте