Огляд блогосфери від UAINFO. 7 серпня 2020

07 августа 2020 г., 21:00:00   1489   0


Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 серпня.


Єрмак анонсував масштабний обмін полоненими в форматі 100 на 100



Єрмак пояснив, що Україна вже передала ОБСЄ список з приблизно сто осіб для обміну. Бойовики з ОРДЛО склали аналогічний список, в якому приблизно стільки ж людей.


“Сподіваюся, що це станеться найближчим часом. Я думаю, що протягом декількох тижнів”, – сказав Єрмак.


США обвинили Коломойского в отмывании миллиардов долларов и послали сигнал Зеленскому – Бутусов



Министерство юстиции США выдвинуло обвинения против Коломойского и Боголюбова в отмывании в США миллиардов долларов, "украденных в "Приватбанке", пишет The Washington Post и добавляет, что Коломойского "считают союзником президента Украины". Настолько близким, что "президент сделал юриста Коломойского (Андрея Богдана) главой своей администрации". Слово "Зеленский" в статье The Washington Post об отмывании денег Коломойским второе по частоте упоминаний. Минюст считает, что деньги двух украинских олигархов Коломойского и Боголюбова имеют криминальное происхождение.


Взорвавшийся в Бейруте нитрат аммония россиянин пытался продать террористам "Хезболлы"? – расследование Bild



Взрывы в Бейруте, произошедшие 4 августа, остаются в центре внимания мировых СМИ. Как уже сообщалось, причиной трагедии, унесшей жизни по меньше мере 135 человек, ливанские власти называют халатность администрации порта, где шесть лет хранилась аммиачная селитра. На воздух взлетели 2?750 тонн этого взрывоопасного вещества. Правительство Ливана исключает возможность теракта.


Однако 6 августа популярная немецкая газета Bild выдвинула свою версию случившегося. Журналистское расследование, проведенное изданием, выглядит сенсационно! Если верить Bild, российский бизнесмен Игорь Гричушкин намеревался продать нитрат аммония не заказчикам из Мозамбика, а представителям "Хезболлы". Именно поэтому принадлежавшее ему судно Rhosus с селитрой на борту зашло в сентябре 2013 года в порт Бейрута. 


"Культ Жукова – це одна з головних опор нинішнього російського неототалітаризму" – Сергій Грабовський



Коли у програмі "Говорить великий Львів" мер Одеси Геннадій Труханов вимагає, щоб проспекту Небесної Сотні була повернута попередня назва – проспект маршала Жукова, це не дивує. Не дивує і те, що Андрій Лесик, голова харківської організації ОПЗЖ, гордо описує покладання квітів до відновленого бюсту "великого полководця маршала Жукова" і заявляє: "Жуков – найдостойніший". Бо ж ідеться про політиків і політичні сили, які, як виглядає, ненавидять не лише український, а і російський народи, й люблять тільки владу, бажано – тотальну і тоталітарну. А тому неправі ті, хто вважає культ Жукова питомим для росіян.


Іще в 1987 році російський письменник-фронтовик Віктор Астафьєв писав про «маршала перемоги» Георгія Жукова: «Ох, який це вигодованець «батька і вчителя»! Який браконьєр російського народу. Він, він і товариш Сталін спалили у вогні війни російський народ і Росію». І ще: «Тільки злочинці могли так розкидатися своїм народом!»


Заборонений Пантелеймон Куліш. Українська література становила загрозу Російській імперії



7 серпня минає 201-а річниця від дня народження Пантелеймона Куліша (1819–1897). З цієї нагоди доречно сказати про нього щось нове, цікаве, малознане широкому загалу. Нехай це буде питання цензури ? як Куліш творив, у яких непростих умовах працював, як царська цензура його обмежувала і як він "шифрувався", щоб її обійти і надрукувати твір.


Треба сказати, що Кулішева творчість дуже показова у плані ставлення царської цензури до української літератури в ХІХ столітті. Валуєвський циркуляр 1863 року обмежив функціонування українського слова, Емський указ 1876 року ще більше посилив мовну репресію, спрямовану на активну русифікацію українців.


Від сьогодні в Україні почав діяти збір за виліт пасажирів: скільки доведеться платити



Зазначений Закон "Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо удосконалення механізму стягнення державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, і за кожну тонну вантажу, що відправляється або прибуває в аеропорт України" був опублікований 6 серпня у виданні "Голос України" . Він набув чинності з дня, наступного за днем ??оприлюднення, тобто 7 серпня 2020 р.


Влада Києва пообіцяла повернути на Хрещатик каштани після реконструкції



Заступник генерального директора Київзеленбуду Вадим Мотуз заявив, що після реконструкції центральної вулиці Києва Хрещатик на ній висадять каштани. Він зазначив, що рішення висадити туї було прийнято через те, що ці дерева легко пересадити.


В Украине впервые провели трансплантацию поджелудочной железы



В Украине впервые провели операцию по трансплантации поджелудочной железы. Об этом заявил глава Минздрава Максим Степанов на брифинге.


По его словам, в Украине уже провели три операции по трансплантации – сердца, почки и поджелудочной железы.


"Мы хотим за 2,5-3 года получить трансплантационную независимость. Чтобы мы наших граждан не отправляли за границу", – сообщил Степанов.


96-летний итальянец окончил университет: "Это один из самых счастливых дней в моей жизни"



Джузеппе Патерно мечтал получить высшее образование с детства, но не мог осуществить задуманное из-за войны, бедности и необходимости помогать семье. "Я всегда стремился учиться, но моя семья не могла заплатить за мое образование. Мы были многодетной семьей и очень бедными", — рассказал он.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте