У Швеції, яка відмовилась від карантину, зафіксували найвищий рівень смертності за 150 років

20 августа 2020 г., 22:54:00   723   0

У Швеції, яка відмовилась від карантину, зафіксували найвищий рівень смертності за 150 років

Державне управління статистики Швеції зафіксувало найвищий рівень смертності серед населення країни з 1869 року, коли у королівстві був голод.

Як повідомляється на сайті установи, водночас у країні зафіксований найнижчий за 15 років приріст населення, пише “Суспільне”. “Кількість померлих на початку 2020 року було дещо нижчою, ніж за останні роки. Однак все змінилося, коли у лютому пандемія коронавірусу досягла Швеції”, – повідомив статистик Статистичного управління Швеції Томас Йоханссон.

Із січня по червень 2020 року у королівстві зареєстрували 51 405 смертей, що більш ніж на 6500 (або на 15%) перевищує показник смертності за аналогічний період 2019 року. Це – найбільша кількість смертей у Швеції за перше півріччя з 1869 року, коли в країні був голод і загинула 55 431 особа.

На відміну від більшості країн, Швеція не впроваджувала жорстких карантинних обмежень на початку пандемії. Замість цього уряд королівства вирішив зробити акцент на особистій відповідальності громадян, тому більшість барів, шкіл, ресторанів та інших громадських закладів залишалися відкритими Попри більш м’який підхід, до кінця квітня лише 7,3% жителів Стокгольма виробили антитіла, необхідні для боротьби з вірусом, що значно нижче за 70-90%, необхідних для колективного імунітету, зауважує CNN.

Населення Швеції вимірюється кількістю осіб, зареєстрованих у королівстві.

На цей показник впливають імміграція, еміграція, а також кількість народжень і смертей.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте