На Львівщині гірники страйкують під землею через борги із зарплати

29 августа 2020 г., 23:30:00   1428   0

На Львівщині гірники страйкують під землею через борги із зарплати


Зарплата на шахті "Надія" не виплачується з березня. Борг перед гірниками досяг 61,54 млн гривень.


У Львівській області в місті Соснівка гірники шахти "Надія" відмовилися підніматися на поверхню, протестуючи проти невиплати зарплати. Про це повідомив у "Фейсбуці" голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.


"З шахти "Надія" повідомляють, що вчора 47 гірників 3-ї і 4-ї змін прийняли рішення залишитися під землею на знак протесту через невиплату заробітної плати. Першу зміну сьогодні в шахту не пустили", - написав Волинець.


Пізніше він уточнив, що станом на 18:30 під землею продовжують протест 40 гірників: 13 осіб з вчорашньої четвертої зміни, 27 - з сьогоднішньої першої.


Читайте також: Українські шахти планують закрити. Кабмін вже працює над пілотним проектом


За інформацією Волинця, зарплата на підприємстві не виплачується з березня. Станом на 25 серпня борг перед гірниками досяг 61,54 млн гривень.


Він також повідомив, що на підприємстві перебуває заступник міністра енергетики Олександр Зорін. Він спілкується з робітниками на поверхні.


"Ситуація непроста, оскільки вже вечір суботи, попереду неділя, а Калуська ТЕЦ лише в понеділок зможе перерахувати 3,7 млн грн боргу за відвантажене вугілля. Ще 2 млн грн можливо вдасться отримати протягом тижня від суміжних організацій - трейдерів. З яких джерел погасити залишок боргу майже в 56 млн грн - питання. Але це необхідно буде зробити - шахтарі підприємства налаштовані вкрай рішуче", - зазначив Волинець.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте