В Івано-Франківську транспорт працюватиме як і раніше, мер називає віднесення міста до “червоної” зоні політично мотивованим

30 августа 2020 г., 21:40:00   1437   0

В Івано-Франківську транспорт працюватиме як і раніше, мер називає віднесення міста до “червоної” зоні політично мотивованим

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків критикує рішення Державної комісії з надзвичайних ситуацій і техніко-екологічної безпеки, яким місто було віднесено до “червоної” зоні епідемічної небезпеки і називає більшість критеріїв, за якими було прийнято таке рішення, суб’єктивним.

“Сьогодні потрапляння Франківська в “червону” зону є політичним рішенням, політично мотивованим рішенням і покликане розбурхувати ситуацію в регіонах.

Тому звертаюся до франківців: не мовчати, діяти законними методами, для нас дуже важливо сьогодні показати свою позицію”, – сказав Марцинків у своєму відеозверненні, опублікованому на його сторінці в Facebook у неділю. Він також повідомив про прийняте рішення забезпечити роботу громадського транспорту в місті в умовах посиленого карантину.

“Громадський транспорт буде працювати, комунальний і приватний, в умовах спецперевезень … Громадський комунальний і некомунальний приватний транспорт діятиме в режимі звичайних маршрутів, але з табличкою “спецперевезення”. Таке рішення сьогодні прийнято”, – сказав він. Мер назвав неправильним, коли органи місцевого самоврядування дізнаються про віднесення міста до “червоної” зоні “з соціальних мереж і сайтів наших центральних ЗМІ”.

“Вважаю також, що більшість критеріїв – адже вчора вкотре переглянули критерії, за якими вводять “червону” зону або “помаранчеву” – вважаю, що більшість цих критеріїв є суб’єктивними. Зокрема, критерій заповнених ліжок у наших міських лікарнях, зокрема, і Covid-ними пацієнтами, і хворими на пневмонію – це дуже суб’єктивний критерій, тому що сьогодні франківські лікарні приймають пацієнтів з усієї області, з Монастириського району (Тернопільська область – ред.), Рахівського району (Закарпатської області – ред.), і тому заповненість наших лікарень буде набагато більшою”, – сказав Марцинків.

Медики Івано-Франківська, за його словами, вже тиждень спостерігають позитивну тенденцію до зменшення кількості пацієнтів у лікарнях міста. Однак ця статистика ніким не враховується. “Хочуть, щоб сьогодні західна Україна перестала працювати, щоб сьогодні наші підприємства, спортивні клуби закривалися”, – сказав Марцинків.

Міський голова також звернувся до правоохоронців, “щоб вони не перетворилися на інструмент якоїсь політичної гри наших можновладців з Києва, які приймають такі нерозумні рішення, і не штрафували наших підприємців”.

Він повідомив, що в місті триває мітинг незгодних з вищезазначеним рішенням Держкомісії з ТЕБ та НС і записав своє відео на його тлі. “Це зараз надзвичайно важливо, щоб в Івано-Франківську ми показували свою позицію, як це показали в Тернополі, як показують в інших містах”, – сказав Марцинків.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте