Вже у вересні у Києві з’явиться єдиний квиток SmartTicket для поїздів та метро

01 сентября 2020 г., 23:31:00   868   0

Вже у вересні у Києві з’явиться єдиний квиток SmartTicket для поїздів та метро


Вже у вересні в Києві можна буде купити єдиний електронний квиток SmartTicket для поїздів далекого прямування і метро.


Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України. Квитки можна буде придбати на сайтах e-transport.gov.ua і SmartTicket.gov.ua.


Цей експериментальний проєкт впроваджують Галузевий центр цифровізації і кібербезпеки Міністерства інфраструктури України за участю Укрзалізниці.


Читайте також: Кенигштейн: Стоим в многокилометровой пробке и слушаем, что Киев – это Smart City


SmartTicket вже протестували Міністр інфраструктури Владислав Криклій і глава Укрзалізниці Володимир Жмак . Вони скористалися єдиним квитком на метро і поїзд Костянтинівка - Київ.


"Для початку на першому етапі цей квиток буде доступний для поїздів внутрішнього сполучення далекого слідування та міського е-квитка у Києві. У майбутньому ми прагнемо, щоб всі види транспорту – поїзди, автобуси, літаки та громадський транспорт були пов’язані єдиним е-квитком", – повідомив Криклій.


Це також може дозволити зменшити черги на станції метро Вокзальна, адже пасажири зможуть купити разовий проїзний на метро разом з квитком на поїзд.


Читайте також: "Ви все рівно в плюсі" – у КМДА пояснили дорожнечу карти Kyiv Smart City


"Надалі, скориставшись порталом e-transport.gov.ua, пасажир зможе придбати єдиний квиток відразу на чотири види транспорту, або, наприклад, метро і поїзд або на поїзд і літак. SmartTicket буде зчитуватися за допомогою QR-коду на мобільному пристрої контролера", – повідомляють в міністерстві.


Відзначають, що вже йде розробка мобільного застосунку, а також підключення до системи авіаперевізника SkyUp і автобусної компанії Gunsel. Криклій стверджує, що впровадженням SmartTicket зацікавилися Маріуполь, Харків і Львів.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте