Офіс президента дав команду закрити телеканал “Прямий”, – Гончаренко

02 сентября 2020 г., 21:08:00   1542   0

Офіс президента дав команду закрити телеканал “Прямий”, – Гончаренко

Нардеп “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко заявив, що телеканал “Прямий” хочуть закрити за наказом з Офісу президента.

Про це він повідомив на засіданні комітету ВР з питань свободи слова, передає “Цензор.НЕТ”.

“Я вважаю, що все, що відбувається навколо телеканалу “Прямий”, а це вже не перший місяць – безкінечні перевірки, якісь слідства – все це стосується чомусь одного телеканалу в державі. Я не знаю, яким ще телеканалом цікавиться ДБР”, – зазначив депутат.

“Я маю інформацію від своїх джерел, які мене не підводили, що була нарада в Офісі президента за участі силовиків, на якій була команда зупинити мовлення “Прямого” і був знайдений механізм – через арешт майна, продаж його через АРМА і зміну структури власників”, – заявив Олексій Гончаренко. “Очевидним є те, що механізм передачі телеканалу як арештованого майна в АРМА призводить врешті-решт до погіршення стану свободи слова в державі.

Бо не переслідуються ті телеканали, які дуже любить влада, а переслідуються ті телеканали, які владу критикують”, – зауважив представник “Європейської Солідарності”. Олексій Гончаренко переконаний, що ситуація з телеканалом “Прямий” є свідченням прямої загрози свободі слова, яка є дуже важливою для України, для захисту демократії в нашій державі.

“Я вважаю, що в ситуації з телеканалом “Прямий” дуже важлива позиція комітету з питань свободи слова, хоча б з точки зору контролю за цим, відповідних звернень, щоб це вийшло на рівень парламентського контролю за дотриманням свободи слова в ситуації з конкретним телеканалом, який на мою думку, і згідно даних моїх джерел сьогодні цілеспрямовано переслідується”, – зауважив депутат.

Генеральний продюсер “Прямого” Світлана Орловська, в свою чергу, зазначила, що телеканал звернувся до комітету з питань свободи слова і інформації, бо з літа минулого року ведеться цілеспрямована атака на “Прямий”. Світлана Орловська також додала, що зараз Нацрада з питань телебачення і радіомовлення також стала дієвим політичним інструментом на шляху до знищення і позбавлення мовлення телеканалу “Прямий”.

“Власне вже від початку року було призначено перевірки, і Нацрада, проводячи ці перевірки, розглядаючи ці питання, не спромоглася розглянути питання, яке ми виносили про переоформлення ліцензії ще в грудні минулого року. І найголовніше те, що відбудеться завтра, ми у цьому абсолютно переконані, Нацрада на засіданні збирається позбавити ліцензії на мовлення радіостанції Прямого ФМ”, – розповіла вона.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте