Малюська - до ВР: прийміть закон і заблокуйте стягнення Суркісами з Приватбанку 10 млрд

05 сентября 2020 г., 19:25:00   1309   0

Малюська - до ВР: прийміть закон і заблокуйте стягнення Суркісами з Приватбанку 10 млрд

Міністр юстиції Денис Малюська пропонує нардепам зареєструвати та підтримати у Верховній Раді законопроект про внесення змін до закону "Про виконавче провадження", яким пропонується визначити особливості виконання судового рішення про забезпечення позову.

Згідно з документом, "забороняється виконання судового рішення про забезпечення позову вживати заходи щодо стягнення коштів та/або звернення стягнення на майно боржника, крім накладення арешту" (цитата).

Свою пропозицію Д. Малюська пояснив таким чином:

“Печерський районний суд (суддя Вовк) виніс ухвалу, за якою з Приватбанку на користь шести “британських” компаній, афілійованих з братами Суркісами, має бути стягнено близько 10 млрд грн. Ухвала незаконна, нахабна та безглузда, про що вже багато було сказано. Але судові рішення є обов’зковими до виконання.

Очікувати на розгляд апеляції/касації – довго і позитивний результат розгляду далеко не гарантований. Тому ми підготували законопроект, який надає можливість не здійснювати примусове виконання цієї ухвали.

<...> Чому не оформляю це законопроект як урядовий? Задля економії часу, оскільки погодження всередині уряду відбере мінімум тиждень.

<...> Чому б не повернути Суркісам їх депозити? Nут не питання повернення депозитів. Якщо суд розгляне справу, встановить, що гроші потрібно повертати, і таке рішення набере законної сили – значить так тому і бути. Але тут суд нічого не досліджував і не аналізував. Відбувається не правосуддя, а знущання над ним.

<...> До чого тут я? Я не хочу мовчати і спостерігати, як крадуть гроші та нищать довіру до судів. Особливо моїми руками (нагадаю, ДВС [Державна виконавча служба] – у системі Мін’юсту)”.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте