Організатора розбійного нападу на краматорського фермера взяли під варту

14 сентября 2020 г., 22:40:00   917   0

Організатора розбійного нападу на краматорського фермера взяли під варту

Донецький апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив взяти під варту без можливості внесення застави 44-річного Романа Чотаняна, якого слідство вважає організатором скоєння 11 квітня 2020 року розбійного нападу (ч.4. ст.187 КК України) на оселю місцевого фермера Аліка Чалдаканяна.

Відповідне рішення 7 вересня 2020 року постановила колегія служителів Феміди у складі головуючої судді Елли Ковалюмнус та суддів-учасників - Федіра Шигірта і Олега Стародуба.

Вони ухвалили помістити Чотаняна під варту в ДУ "Бахмутська установа виконання покарань №6", де наразі перебувають спільники достойника - Ігор Грицюк, Андрій Куліченко та Арсен Григорян. Ця трійця, як вже зазначалося на сторінках Dетектив-Info, знаходиться за ґратами з моменту викриття та затримання зловмисників навесні поточного року.

За версією слідства, саме "за наводкою" Чотаняна його спільники на світанку 11 квітня 2020 року увірвалися в домівку краматорського фермера, жорстоко його побили та прихопили із собою заощадження і прикраси загальною вартістю понад 100 тис. дол. Невдовзі підозрюваних вдалося затримати, однак через втручання місцевих високопосадовців у погонах, організатора розбійного нападу Чотаняна та ще одного достойника - раніше засудженого Геннадія Артамонова, правоохоронці відпустили. Тільки після резонансу, спричиненого, серед іншого, й публікаціями Dетектив-Info, цій парочці зрештою таки було висунуто офіційні підозри та обрані запобіжні заходи.

Вважається, що саме через викриття у сприянні в звільненні зловмисників надалі "злетіли" з обійманих посад очільники Управління стратегічних розслідувань ГУНП в Донецькій області - Максим Левітов та Олександр Гаріпп.

Окрім цього, на предмет ймовірної причетності до "злиття справи" в обмін на 50 тис. дол. в рамках службового розслідування вивчалися дії першого заступника керівника Краматорської місцевої прокуратури Максима Садового та інших прокурорів. Згідно його висновків, ревізори не змогли документально довести змову Садового та його колег. Поряд із цим, Генеральна інспекція ГПУ виявила низку інших порушень у процесуальному керівництві гучним провадженням. Через це в Генінспекції клопотали про позбавлення 10% премії очільника Краматорської місцевої прокуратури Костянтина Хорса та одного з його підлеглих - прокурора Олексія Ясинського.

Що ж стосується безпосередньо розслідування провадження розбійного нападу на домівку Чалдаканяна, то на початку вересня 2020 року обвинувальний акт щодо усієї п’ятірки грабіжників - Романа Чотаняна, Арсена Григоряна, Ігоря Грицюка, Андрія Кульченка та Геннадія Артамонова, було скеровано до суду для слухання по суті.

 
Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте