У Вільнюсі побоюються аварії на Білоруській АЕС, тому безкоштовно роздадуть у столиці понад 2 млн таблеток йоду

27 сентября 2020 г., 23:06:00   1350   0

У Вільнюсі побоюються аварії на Білоруській АЕС, тому безкоштовно роздадуть у столиці понад 2 млн таблеток йоду

У столиці Литви Вільнюсі з початку жовтня планують роздати мешканцям 2,1 млн таблеток йоду для захисту щитоподібної залози в разі аварії на Білоруській атомній електростанції.

Ще майже 2 млн таблеток роздадуть в 16 муніципалітетах за 100 км від станції.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Литовське національне радіо і телебачення. Перший етап роздачі таблеток починається у Вільнюсі. Йод передадуть у 5 найбільших мереж аптек міста, які повинні пропорційно розділити запаси між аптеками.

Потім місцева влада надрукує інформаційні листівки про ініціативу та оголосить про дату, з якої можна приходити й брати йод. Загалом міністерство охорони здоров’я виділило 4 мільйони таблеток йоду для 16 муніципалітетів за 100 км від АЕС у Білорусі.

Місцева влада повинна роздати таблетки мешканцям для особистого зберігання або зберігати їх в аптеках, але гарантувати у разі ядерного вибуху швидке розповсюдження серед населення. Зазначається, що таблетки з йодом допомагають зменшити накопичення радіоактивного випромінювання в щитоподібній залозі.

Островецька АЕС — перша атомна станція в Білорусі, яку будують уже 10 років. Запуск першого реактора неодноразово переносили, останній раз — на початок 2020 року. АЕС будується лише за 25 кілометрів від кордону з Литвою та за 60 кілометрів до Вільнюса. У Литві навіть відбувався з’їзд руху проти цієї АЕС.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте