Справа Шеремета: присяжні склали присягу, Антоненка залишили під вартою

28 сентября 2020 г., 20:15:00   1530   0

інформує УП, повідомляє UAINFO.org.


На засіданні суду присяжні склали присягу. Захист Антоненка клопотав про усунення присяжного Юрія Михайленка (пенсіонер), але суд відхилив у задоволенні клопотання.


Прокурор зачитав у залі суду скорочений обвинувальний акт трьом підозрюваним у вбивстві: медсестрі Яні Дугарь, лікарці Юлії Кузьменко та музикантові Андрію Антоненкові.


Антоненко в залі суду сказав, що не розуміє, в чому його звинувачують і не визнає провини. Його захист клопотав про зміну йому запобіжного заходу із тримання під вартою на особисте зобов’язання.


Читайте також: Вбивство Шеремета: у справі обрали основних присяжних – адвокати


Кузьменко підкреслила, що не розуміє мотиву злочину, про який заявляє прокуратура, і а також значення формулювання "задля дестабілізації у країні". Підозрювана також додала, що не визнає провини за всіма обвинуваченнями.


Дугарь також не визнає провини. Вона наголосила, що не розуміє, у чому її підозрюють, а з Кузьменко й Антоненком познайомилася лише торік.


Сторона обвинувачення вважає, що медсестра Дугарь встановила постійне місце паркування Шереметової автівки.


Далі "невстановлені особи" виготовили вибухівку: з електродетонатора, гексогену, циліндриків із міни МОН-50, неодимових магнітів і радіокерованого механізму. Цей пристрій нібито передали Антоненкові та Кузьменко.


За версією слідства, Кузьменко встановила саморобний вибуховий пристрій під журналістове авто. Після цього з Антоненком покинула місце злочину.


Читайте також: Кузьменко вимагає створити ТСК щодо справи Шеремета


Обвинувачення вважає, що злочин скоїли Дугарь, Кузьменко, Антоненко та "група невстановлених пособників і організаторів на чиєсь замовлення".


Зокрема, невстановлена слідством жінка за допомогою радіопристрою привела в дію вибуховий пристрій під автівкою, у якій їхав Шеремет. Після цього жінка передяглася й покинула місце злочину.


Після виходу з нарадчої кімнати суддя-голова Оксана Голуб зазначила, що лопотання щодо зміни запобіжного заходу Антоненкові на особисте зобов'язання ухвалили "залишити без задоводення".


Наступне засідання відбудеться 8 жовтня о 14:30.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте