Постраждалі в ДТП із Зайцевою отримують по 35 грн компенсації. Як живуть вони через три роки після харківської аварії. ВІДЕО

18 октября 2020 г., 18:08:00   779   0

Постраждалі в ДТП із Зайцевою отримали по 35 грн компенсації. Як живуть вони через три роки після харківської аварії


Постраждалі в ДТП у Харкові 18 жовтня 2017 року, винуватців якої, Олену Зайцеву та Геннадія Дронова, засудили до 10 років ув'язнення, отримали мізерні суми компенсації.


Як пишуть "Факти", з моменту моторошної харківської аварії за участі Олени Зайцевої та Геннадія Дронова минуло три роки, інформує UAINFO.org.


18 жовтня 2017-го року "Лексус", яким керувала Олена Зайцева, проскакував перехрестя у центрі Харкова на червоний сигнал світлофора. Автомобіль зіткнувся з "Фольксвагеном" Геннадія Дронова, який стартував на жовтий. Після зіткнення авто водійки відлетіло на тротуар з людьми.


На місці загинуло п’ятеро людей — Алла та Анастасія Сокол, Олександр Євтєєв, Наталія Умаєва, Ніна Кобесова. Пізніше в лікарні померла й Діана Берченко.


Читайте також: Курсантки, яких збив п'яний майор, відмовилися від компенсації. ВІДЕО


Ще п’ятеро людей отримали травми різного ступеню тяжкості — Оксана Євтєєва, Жанна Власенко, Оксана Нестеренко, Ганна Комар та Юрій Неудачін. Пізніше постраждалою визнали і подругу Зайцевої Марину Ковальову, яка сиділа на пасажирському сидінні Lexus.


 


Київський районний суд відправив обох водіїв за ґрати на 10 років і зобов’язав виплатити родинам загиблих і постраждалих майже 8 млн грн компенсації. Вирок підтвердили в апеляції та Верховному суді. За понад рік, що минув з моменту апеляції, Зайцева виплатила кільком потерпілим мізерні суми. Дронов не сплатив ні копійки.


Як розповіла "Фактам" представниця потерпілих Лариса Матвєєва, від Зайцевої були невеличкі виплати, близько 35 грн за один раз, але таких перерахувань було дуже небагато.


За її словами, відомостей про те, що від Дронова надходять якісь платежі, взагалі немає.


Чи працюють Зайцева і Дронов у тюрмах, достеменно невідомо, обоє засуджених заборонили про себе розповідати.


"Потерпілим психологічно дуже важко сприймати оці подачки у 35 грн, ці відписки про нерозкриття інформації про себе. Для них це образливо і принизливо. Вони намагаються, як можуть, відновити своє життя, працюють, лікуються, хтось відновлює себе. Таке не забувається та їхні втрати не відновлюються, і стану, який був до ДТП, вони вже ніколи не зможуть досягти", – зазначила Матвєєва.


Читайте також: Новий законопроект: Кожна людина, яка постраждала внаслідок насильницького злочину, отримуватиме компенсацію від держави


Серед потерпілих була й вагітна Жанна Власенко. Дівчинка, яку народила Жанна, здорова і не має патологій. Зараз їй 2 роки та 8 місяців.


"Ми отримали нуль, рівно нуль. Намагатися щось змінити – воно того не варто. Якісь 30 грн, плюс – це нерви, потрібно час знаходити. Для підтримки здоров’я, звичайно, робимо щось – це і психолог, і підтримки у вигляді масажів, але вже не медикаментозне лікування. На дочці, я сподіваюся, не відбилося це, принаймні, зараз. Спочатку рік-півтора у нас були проблеми з неврологією, займалися цим питанням, але тепер усе гаразд", – розповіла жінка.


Оксана Євтєєва, яка в аварії втратила сестру та чоловіка, також і досі проходить курс реабілітації. Відбилася аварія і на здоров’ї Оксани Нестеренко – в ДТП дівчина зазнала важких травм.


Читайте також: Збитки компенсував "випадково": син скандального податківця часів Янковича відсудив у України 130 млн грн???????


Потерпіла Ганна Комар під час телефонної розмови з виданням перебувала в лікарні, де їй зробили чергову операцію. Ні від Зайцевої, ні від Дронова вона також нічого не отримала.


"Я зараз знову в лікарні. У мене була страшна рана на голові – скальпована і зчесана, я її тоді кілька місяців лікувала. Потім, начебто, воно там зажило, потім виявилося, що знову почалася деформація шкіри та мені ось робили операцію минулого тижня", – наголосила вона.


За словами жінки, тоді довелося шукати дуже багато грошей – і на лікарню, і на реабілітацію.


"Якби люди не збирали, якби не допомогли, то це була б взагалі непідйомна сума для моєї сім’ї. Зараз, звичайно, легше, і я сподіваюся, що це вже остання операція, тому що вже втомилася від операцій, втомилася лікуватися", – додала Комар.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте