SpaceX запустила у космос ще 60 супутників Starlink

18 октября 2020 г., 20:41:00   1500   0

SpaceX запустила у космос ще 60 супутників Starlink

Американська компанія SpaceX провела черговий успішний запуск ракети-носія Falcon 9 з місією Starlink 13 v1.0, відправивши на орбіту нову партію з 60 інтернет-супутників, тепер їх стало понад 800.

Трансляція запуску проходила на YouTube-каналі SpaceX, також про успіх запуску повідомляли у Twitter компанії. Ракета Falcon 9 стартувала з майданчика комплексу LC-39A в космічному центрі імені Кеннеді у Флориді в 15:26 за київським часом.

За відпрацьованою схемою, через 2,5 хвилини перший ступінь відокремилася, а на дев’ятій хвилині після запуску вона здійснила посадку на плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані. https://twitter.com/SpaceX/status/1317820355847712768 Загальну кількість супутників Starlink на низькій навколоземній орбіті сягнула 833 штук, що є достатнім числом, аби передавати швидкісний Інтернет на Землю.

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск заявив про плани компанії доставити десятки тисяч супутників Starlink на низькоземну орбіту у найближчі кілька років і створити мережу, здатну передавати широкосмуговий доступ до більш ніж 99% населеної площі Землі. “Завдяки продуктивності, що набагато перевершує традиційний супутниковий Інтернет, і глобальній мережі без обмежень наземної інфраструктури Starlink надаватиме високошвидкісний широкосмуговий Інтернет до місць, де доступ був ненадійним, дорогим або зовсім відсутнім”, – йдеться у повідомленні. Під час запуску SpaceX вшосте використовувала і посадила на морську платформу одну і ту ж перший ступінь ракети Falcon 9.

Це вже другий такий запуск. Вперше SpaceX вшосте запустила і повернула одну і ту ж першу сходинку Falcon 9 під час серпневої місії Starlink 10 v1.0.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте